Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

За какво да използваме каймата от суров суджук или наденица

С нея ястията стават по-вкусни и ароматни

От Юлиян Илиев Юлиян Илиев

Суровият суджук е любим деликатес на българина, но освен традиционното му приложение, можем да го обелим и да използваме месото вместо обикновена кайма. Така ще постигнем по-качествен и ароматен резултат.

Представяме ви няколко изпитани ястия, в които можете да използвате каймата от суров суджук.

Пълнени чушки

Едно истинско удоволствие за сетивата. Обелете суровия суджук и накъсайте мляното месо на малки парченца. Запържете го в малко мазнина на тигана. Добавете лук, 1 ч.ч. ориз, черен пипер, кимион и червен пипер. Изсипете 1/2 консерва домати. Изчакайте течността да изври. Напълнете чушките с плънката и ги запечете във фурната до златисто.

Кюфтета

Обелете 5-6 сурови наденици или суров суджук и смесете месото с ръце в една купа. От получената кайма омесете еднакви по размер кюфтета и ги изпечете в предварително загрята фурна. Сервирайте ги с гарнитура от свежа салата или картофено пюре.

Снимка: iStock by Getty Images

Паста

Запържете каймата от суджука с чесън и зехтин, след което добавете любимия си вид сварена и отцедена паста. Подправете с настърган пармезан и пресен босилек. Едно бързо и лесно ястие, с което ще зарадвате цялото семейство.

Купете тенджери

Ако обичате да готвите у дома, то знаете колко важно е да имате качествени съдове. Керамични и индукционни, чугунени, плитки и дълбоки - тук ще намерите всички видове.

Пица

Можете да направите домашната пица още по-вкусна, като добавите кайма от суров суджук или наденица в плънката. Комбинирайте с моцарела, доматен сос, пресни и люти чушки. Можете да направите няколко по-малки пици и ако имате гости, ви гарантираме, че няма да останат равнодушни.

Салата

Накъсайте месото от една сурова наденица на малки парченца и ги запържете в добре загрят тиган с малко зехтин и наситнен чесън. Преди да ги извадите, ги напръскайте с малко оцет. Отцедете ги върху кухненска хартия. Комбинирайте готовата кайма с рукола, чери домати, краставици и червен лук. Направете лек дресинг от зехтин и лимонов сок. Тази салата е перфектна за обяд или за предястие.

Дайте оценка:

Тагове: зехтин чесън черен пипер червен пипер рукола червен лук краставици чери домати сурова наденица кюфтета печене пица салата ябълков оцет люти чушки червени чушки лимонов сок паста доматено пюре моцарела ориз кимион босилек пармезан кромид лук картофено пюре

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче