Суровият суджук е любим деликатес на българина, но освен традиционното му приложение, можем да го обелим и да използваме месото вместо обикновена кайма. Така ще постигнем по-качествен и ароматен резултат.
Представяме ви няколко изпитани ястия, в които можете да използвате каймата от суров суджук.
Пълнени чушки
Едно истинско удоволствие за сетивата. Обелете суровия суджук и накъсайте мляното месо на малки парченца. Запържете го в малко мазнина на тигана. Добавете лук, 1 ч.ч. ориз, черен пипер, кимион и червен пипер. Изсипете 1/2 консерва домати. Изчакайте течността да изври. Напълнете чушките с плънката и ги запечете във фурната до златисто.
Кюфтета
Обелете 5-6 сурови наденици или суров суджук и смесете месото с ръце в една купа. От получената кайма омесете еднакви по размер кюфтета и ги изпечете в предварително загрята фурна. Сервирайте ги с гарнитура от свежа салата или картофено пюре.
Паста
Запържете каймата от суджука с чесън и зехтин, след което добавете любимия си вид сварена и отцедена паста. Подправете с настърган пармезан и пресен босилек. Едно бързо и лесно ястие, с което ще зарадвате цялото семейство.
Пица
Можете да направите домашната пица още по-вкусна, като добавите кайма от суров суджук или наденица в плънката. Комбинирайте с моцарела, доматен сос, пресни и люти чушки. Можете да направите няколко по-малки пици и ако имате гости, ви гарантираме, че няма да останат равнодушни.
Салата
Накъсайте месото от една сурова наденица на малки парченца и ги запържете в добре загрят тиган с малко зехтин и наситнен чесън. Преди да ги извадите, ги напръскайте с малко оцет. Отцедете ги върху кухненска хартия. Комбинирайте готовата кайма с рукола, чери домати, краставици и червен лук. Направете лек дресинг от зехтин и лимонов сок. Тази салата е перфектна за обяд или за предястие.