Днес ще стане дума за онзи момент, когато сте наистина гладни и пълни с апетит, но ви е трудно да решите с какво точно да го задоволите. В тези ситуации сандвичът е най-сигурният и ползотворен начин да приключите бързо с кулинарните терзания, особено в присъствието на глада.
Ако обичате хрупкав хляб, а по средата разтопено до съвършенство парче хубаво френско или английско сирене (защо не и кашкавал), значи сте на правилното място. Включете и еърфрайъра, защото той ще е едно от главните действащи лица в тази рецепта.
Не че класическият начин за запичане на тези сандвичи върху тиган на котлона не е ефективен, но ако трябва да сравним крайния резултат с този от уреда за готвене на горещ въздух, ще видим с просто око, че сиренето е по-хрупкаво, тъй като хлябът се препича по-равномерно.
Нека да видим още някои подробности, които е необходимо да знаете за тази рецепта.
Какъв вид сирене да използвате
Със сигурност сирената трябва да са по-млади, т.е. не добре узрели. Ако се спрете на пармезан или отлежала гауда, няма да получите ефекта на топене, който търсим. Съветваме ви да се насочите към мек чедър, едам, фонтина или хаварти. Българският кашкавал също върши чудесна работа.
Какъв вид хляб да изберете
Хубавото тук е, че всеки вид хляб би свършил чудесна работа. Независимо дали е мек, бял хляб, селски с квас или пълнозърнест, стига да ви харесва, използвайте го.
Спрете ли се на хляба с квас обаче задължително го съчетайте с по-ароматно сирене като чедър. То ще помогне за балансиране на вкусовете.
Какво да добавите към сандвича
- Печен чесън, който да намажете от вътрешната страна на филиите
- Кисели краставички
- Хрупкав бекон
- Дижонска горчица
- Карамелизиран лук
Готови ли сте за рецептата?
Необходими продукти:
- 4 филии хляб с квас
- 2 с.л. масло на стайна температура
- 2 слайса сирене "Чедър" с по-интензивен вкус
- 2 слайса сирене "Хаварти"
Начин на приготвяне:
- Загрейте еърфрайъра на 190 градуса.
- Намажете равномерно от едната страна на всички 4 филии хляб.
- Поставете две от филиите с намазаната страна надолу в кошницата на уреда. Сложете върху всяка от тях по един слас чедър и хаварти.
- Върху сиренето поставете другата филия, с намазаната страна нагоре.
- Печете сандвичите за 7 минути, след което ги обърнете и запечете за още 3 минути. Трябва да се получи златиста и хрупкава коричка.
Сервирайте веднага и се насладете на невероятния вкус.