Няма нищо по-апетитно от пресен сандвич, пълен с всичко, което обичаме. Дали в основата си ще съдържа шунка и любимия вид сирене, подкрепени с обилно количество салата, краставици, домати и други зеленчуци, тази въглехидратна вкусотия си остава лесен начин да задоволим гладния си стомах.
Вариантите на сандвича са неизброими и е абсолютно невъзможно да бъде посочен най-добрият сред тях, просто защото вкусът на всеки човек е строго индивидуален.
Какво ще стане обаче, ако заменим хляба с нещо друго, което да служи за скрепителен елемент на изкусителния пълнеж?
Да се откажем от малко въглехидрати понякога не е лошо решение. Тук на помощ идват някои видове зеленчуци, готови да влязат в непривичната за тях роля - тази на хляба.
Със своя размер и форма гъбите Портобело могат да послужат като стабилна основа за здравословния сандвич. Запечете ги на грил тиган за 5 мин. от всяка страна, като предварително ги намажете с малко зехтин. Между две от гъбите сложете любимите си продукти и се насладете на сочна и здравословна вариация на любимия сандвич.
Марулята или друг вид салата, като айсберг например, също може да се използва като заместител на хляба. В листата сложете хрупкав бекон, гриловано пилешко филе, краставица, домат и полейте с любимия си сос. За минути имате здравословно ястие, което да ядете с ръце без да се притеснявате.
Патладжанът също влиза в категорията "основа за сандвич". Отрежете няколко по-дебели слайса - около сантиметър - и ги запечете на грил тиган за няколко минути. Сложете между два от тях парче домат, чедър, няколко листа маруля и завършете с горчица. Разрежете ги наполовина и се потопете във вкуса на този нестандартен сандвич без огризения.
Последното предложение е подходящо за по-топлите дни, когато тялото има нужда от лека храна.
Разрежете една краставица на две, след това на две половини и ги издълбайте. Напълнете ги с тънко нарязана шунка, сирене и чери домати - лесен и простичък сандвич за разхлада в летните дни.