Печените цели картофи са универсална гарнитура, която спестява време от трудни за изпълнение рецепти. А и кой не ги обича?
Въпреки че печенето на картофи не изисква специални умения в кухнята, понякога крайният резултат може да не ви задоволи - недобре сготвена вътрешност или такава, приличаща на гума.
За да имате перфектни картофи, съществува лесна техника, която ще ви гарантира, че ще се наслаждавате на хрупкава коричка и пухкава вътрешност всеки път щом ги извадите от фурната.
И тук идва моментът да ви разкрием каква е тайната - потопете картофите в подсолена вода за 10 секунди преди да ги изпечете. Това предварително и на пръв поглед незначително действие ще помогне на солта да се разпредели равномерно както по кората, така и по вътрешността. И още нещо важно - така ще се образува слой върху външната страна на картофа, който ще предотврати изпаряването на влага от зеленчука.
След като измиете картофите, надупчете ги с вилица. В купа смесете 120 мл вода с 2 с.л. сол, която трябва да се разтвори напълно. Следва да потопите всеки картоф в подсолената вода за около 10 секунди. Отцедете ги и ги изпечете за 45 мин. на 230 градуса. Проверете дали са готови като забиете нож в най-дебелата им част. Ако усетите, че вътрешността вече е мека, намажете картофите с малко мазнина и ги върнете обратно във фурната за няколко минути. И воала! Остава да се насладите на невероятния им вкус и текстура.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
Вашето дарение от всякакъв размер и по всяко време означава много за нас.
Скъпи читатели,
Днес, повече от всякога, независимата журналистика има нужда от вас.В мисията си да предоставяме обективни, достоверни и навременни новини разчитаме на вашата подкрепа.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.