Въпреки че не веднъж сме чували, че закуската е едно от най-важните хранения през деня, повечето от нас я пропускат, при това много по-често, отколкото бихме си признали.
Приготвянето на питателно сутрешно хапване е удоволствие през почивните дни, когато можем да отделим повече време в кухнята, но ако заговорим за онези сутрини, в които дори ни е трудно да си измием зъбите от недоспиване, изобщо не е възможно да си помислим да се захванем дори с купя с мюсли.
Сега обаче ще ви открехнем за някои хакове, така че да закусвате по-често у дома или поне да си взимате храна от вкъщи, и да не прибягвате към съмнителни закусвални напът за работа.
С лека подготовка от предната вечер ще увеличите шансовете си да се храните здравословно всеки ден.
Направете си мини фритати във форма за мъфини
Питателна закуска в няколко хапки - не звучи ли чудесно? За да си приготвите тези симпатични фритати от предната вечер, преценете да имате по две разбъркани яйца за всяко отделение на тавата за мъфини. Към тях прибавете наситнени пресен лук, чушка или каквито други зеленчуци предпочитате. Предварително намаслете добре формата за мъфини, включете фурната на горните реотани и печете фритатите на 180 градуса до готовност.
Овесени ядки с мляко и плодове от предишната вечер
Ако сутрините ви са твърде заети и нямате време да изчакате овесените ядки да попият от течността, в която сте ги сложили, направете го от предната вечер и приберете закуската в хладилника. Нека всичко е по ваш вкус. Прибавете ядки, семена, сезонни плодове, кисело мляко, прясно или ядково - каквото предпочитате. Съветваме ви за целта да използвате бурканчета, които хем ще ви служат за конкретна доза, хем затворени по този начин ще запазят добре влагата в овесените ядки.
Предварително приготвена смес за палачинки и я сложете в бутилка с дозатор
Не е необходимо да ядете палачинки само през уикенда. Хапвайте ги спокойно и през седмицата, като предварително приготвите сместа, тъй като тя обикновено отнема повечето време. Сложете я в бутилка с дозатор и ще бъдете като истинска фурия с тигана.
Запечете яйце в половинките на авокадото
Пълното с естествени и полезни мазнини авокадо е перфектно за закуска. Яйцето също, но поради други причини. Пригответе ги заедно, за да спестите време, а и да се сдобиете със здравословна закуска за нула време.
Разрежете авокадото наполовина, счупете в отвора на ядката по едно яйце, след като я отстраните, и запечете в предварително загрята на 220 градуса фурна. Тази закуска ще ви зареди с енергия.