Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

Как се приготвят аспержи на пара

Любимият на мнозина зеленчук изисква специфична обработка

От Юлиян Илиев Юлиян Илиев
0’ Подготовка
3’ Време за готвене
1 Порции
1 Трудност

Нужните кухненски пособия:

  • Тенджера
  • Сито/гевгир
  • Купа

Необходимите продукти:

  • Аспержи

Купете тенджери

Ако обичате да готвите у дома, то знаете колко важно е да имате качествени съдове. Керамични и индукционни, чугунени, плитки и дълбоки - тук ще намерите всички видове.

Начин на приготвяне:

  1. Аспержите се слагат в сито.
  2. В тенджера се налива вода, която се слага да заври.
  3. След това отгоре се слага ситото с аспержите и върху него се поставя капакът на тенджерата.
  4. След 3 мин. аспержите се изваждат и се потапят в купа със студена вода и лед.

Идея: След изцеждане аспержите се подсушават и се запържват с малко краве масло и зехтин на добре загрят тиган. Поръсват се с малко соев сос, няколко капки балсамов оцет и се овкусяват с черен пипер. Това е перфектната гарнитура за телешки стекове и други печени меса.

 

Дайте оценка:

Тагове: краве масло черен пипер варене тенджера соев сос балсамов оцет аспержи

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче