Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

Ябълковият сладкиш, който ще искате да приготвяте пак и пак

Той спада в категорията "подходящ за закуска", защото съставките му са малко и лесни за набавяне

45’ Подготовка
15’ Време за готвене
9 Порции
1 Трудност

Позволете ни да ви представим новия ви любим есенен сладкиш - единственото нещо, от което ще се нуждаете или ще искате да приготвяте през целия сезон.

Сладкишът с ябълки е възможно да звучи като нещо изключително просто и понякога наистина е така. Той спада в категорията "подходящи за закуска", тъй като обикновено подобен тип рецепти се правят в една купа и съставки, които е твърде вероятно да имате вече в кухненските шкафове или килера.

Обикновено прибягваме към този вид сладкиши, когато ни се яде нещо засищащо и сладко. Ето защо, рецептата, която следва да видите по-надолу, ще задоволи апетита ви след по-малко от час. Това я прави повече от подходяща, ако спонтанно се появи желание за някакъв десерт дори през седмицата.

Хубавото на ябълковия сладкиш не е само, че не пилеете излишно време в кухнята. Сигурни сме, ще оцените високо сочността и аромата на канела, ситните парченца задушени ябълки, добили консистенцията на конфитюр, и целия този есенен разкош, сервиран в чинията ви за няма и 60 минути.

Поднесете сладкиша с ябълки, поръсен с пудра захар и гарниран с топка ванилов сладолед.

Необходими продукти:

  • 113 г масло, разтопено леко охладено
  • 100 г захар
  • 90 г кафява захар
  • 2 ч.л. ванилов екстракт
  • 2 големи яйца
  • ½ ч.ч. пълномаслено прясно мляко
  • 1 и ½ бакпулвер
  • Щипка канела
  • ½ ч.л. сол
  • 195 г самонабухващо брашно
  • 1 средно голяма ябълка, почистена от сърцевината, обелката и дръжките, нарязана на кубчета
  • Пудра захар за поръсване
  • Ванилов сладолед за поднасяне

Начин на приготвяне:

  1. Намаслете квадратна тава 20Х20 см с масло. Застелете я след това с парче хартия за печене, която да покрива и две от стените на съда.
  2. Разбийте в купа заедно маслото, захарта, кафявата захар и ваниловия екстракт.
  3. Чукнете вътре яйцата едно по едно като разбърквате сместа.
  4. Сипете бакпулвера, канелата и солта. Разбърквайте след добавянето на всяка от съставките.
  5. Сипвайте в сместа малко по малко брашното. Използвайте силиконова шпатула, за да го смесите добре с продуктите в купата. Внимавайте да не останат бучки.
  6. Изсипете тестото в тавата и го загладете. Отгоре разпръснете парчетата ябълка и по желание поръсете с малко кафява захар.
  7. Печете сладкиша за 40-45 мин. в предварително загрята фурна на 175 градуса.
  8. Поднесете, след като изстине, поръсен с пудра захар и топка ванилов сладолед.

Дайте оценка:

Тагове: краве масло сол ябълки бяла захар ванилия бяло брашно прясно мляко кафява захар бакпулвер канела

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче