Позволете ни да ви представим новия ви любим есенен сладкиш - единственото нещо, от което ще се нуждаете или ще искате да приготвяте през целия сезон.
Сладкишът с ябълки е възможно да звучи като нещо изключително просто и понякога наистина е така. Той спада в категорията "подходящи за закуска", тъй като обикновено подобен тип рецепти се правят в една купа и съставки, които е твърде вероятно да имате вече в кухненските шкафове или килера.
Обикновено прибягваме към този вид сладкиши, когато ни се яде нещо засищащо и сладко. Ето защо, рецептата, която следва да видите по-надолу, ще задоволи апетита ви след по-малко от час. Това я прави повече от подходяща, ако спонтанно се появи желание за някакъв десерт дори през седмицата.
Хубавото на ябълковия сладкиш не е само, че не пилеете излишно време в кухнята. Сигурни сме, ще оцените високо сочността и аромата на канела, ситните парченца задушени ябълки, добили консистенцията на конфитюр, и целия този есенен разкош, сервиран в чинията ви за няма и 60 минути.
Поднесете сладкиша с ябълки, поръсен с пудра захар и гарниран с топка ванилов сладолед.
Необходими продукти:
- 113 г масло, разтопено леко охладено
- 100 г захар
- 90 г кафява захар
- 2 ч.л. ванилов екстракт
- 2 големи яйца
- ½ ч.ч. пълномаслено прясно мляко
- 1 и ½ бакпулвер
- Щипка канела
- ½ ч.л. сол
- 195 г самонабухващо брашно
- 1 средно голяма ябълка, почистена от сърцевината, обелката и дръжките, нарязана на кубчета
- Пудра захар за поръсване
- Ванилов сладолед за поднасяне
Начин на приготвяне:
- Намаслете квадратна тава 20Х20 см с масло. Застелете я след това с парче хартия за печене, която да покрива и две от стените на съда.
- Разбийте в купа заедно маслото, захарта, кафявата захар и ваниловия екстракт.
- Чукнете вътре яйцата едно по едно като разбърквате сместа.
- Сипете бакпулвера, канелата и солта. Разбърквайте след добавянето на всяка от съставките.
- Сипвайте в сместа малко по малко брашното. Използвайте силиконова шпатула, за да го смесите добре с продуктите в купата. Внимавайте да не останат бучки.
- Изсипете тестото в тавата и го загладете. Отгоре разпръснете парчетата ябълка и по желание поръсете с малко кафява захар.
- Печете сладкиша за 40-45 мин. в предварително загрята фурна на 175 градуса.
- Поднесете, след като изстине, поръсен с пудра захар и топка ванилов сладолед.