Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

Вкусотии за бебешори: Няколко страхотни пюрета за захранване

Внесете разнообразие


Ако сте в периода на захранване, вече сте съвсем наясно пред какво предизвикателство сте изправени както вие, така и вашето бебе, което започва да изявява предпочитания към храната.

Някои майки в тези случаи залагат на детската кухня, но други предпочитат да приготвят всичко у дома. Затова решихме да дадем няколко предложения, с които да разнообразите менюто на вашето дете и по приятен начин да го въведете лека-полека в безкрайния свят на вкусовете.

Дори да не приготвяте храната му всеки ден, с тези лесни рецепти за пюрета ще може да експериментирате и да пробвате дали ще допаднат на вашето бебе.

Пюре от пиле и зеленчуци

Необходими продукти за 500 г:

  • 1 малък сладък картоф (около 150 г), обелен и нарязан на кубчета
  • 1 пишека гърда, нарязана на кубчета
  • 1 малка тиквичка (около 150 г), нарязана на кубчета
  • 4 розички броколи
  • 2 с.л. кисело мляко

Начин на приготвяне:

  1. Сложете сладкия картоф в касерола и го покрийте с вода. Оставете го да къкри три минути, след като заври. Добавете пилето, тиквичките и броколите и нека се готвят на среден огън около 7 мин., докато пилето се свари и зеленчуците омекнат.
  2. Отцедете ги от водата, прехвърлете ги в кухненски робот или блендер заедно с киселото мляко. Разбийте до гладкост. Ако е прекалено късто, добавете още мляко.
  3. Разпределете на порции и замразете остатъка.

Снимка: iStock by Getty Images

 

Пюре от банан и авокадо

Необходими продукти за 1 порция:

  • ½ малко авокадо
  • ½ малък банан
  • 1 с.л. кисело мляко

Начин на приготвяне:

  1. Извадете месото на авокадото от вътрешността на кората с помощта на лъжица. Сложете го в купичка.
  2. При него прибавете и банана. Намачкайте ги заедно добре с вилица.
  3. Накрая сложете киселото мляко, разбъркайте и поднесете.

Снимка: iStock by Getty Images

 

Пюре от грах, сьомга и картоф

Необходими продукти за 275 г:

  • 1 средно голям картоф (около 225 г), изпечен
  • 1 филе от сьомга (около 115 г)
  • 50 г грах
  • Топче масло с големината на копче

Начин на приготвяне:

  1. Изпечете картофа увит във фолио във фурната, като я загреете предварително на 200 градуса. Ще ви отнеме около 1 ч. и 15 мин.
  2. Увийте сьомгата също във фолио и я изпечете за 10 мин.
  3. През това време сварете граха за 3 мин. и го отцедете.
  4. Обелете картофа, начупете рибата на парченца, като махнете всички кости и кожата.
  5. Разбийте всички съставки в блендер на ниска степен, в чопър или в кухненски робот. Сложете маслото, оставете го да се разтопи и разбъркайте добре.
  6. Разпределете на порции и замразете остатъка.

Дайте оценка:

Тагове: картофи сладки картофи авокадо

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче