Козето сирене е уникален продукт, който може много да подобри качеството на нашата кухня и да направи менюто ни доста по-разнообразно и вкусно. Ето няколко предястия, които можете лесно да си приготвите вкъщи.
Салата с печено козе сирене
Тя е лесна за приготвяне и съчетава богата палитра от вкусове. Просто запечете няколко резенчета козе сирене във фурната до златисто, след което ги поставете върху микс от рукола, спанак и чери домати. Полейте с балсамов оцет и поръсете с орехи.
Кростини с козе сирене и мед
Нарежете една багета или франзела на тънки филийки и ги запечете, като гледате да не загорят. Намажете ги с козе сирене, добавете няколко капки мед и поръсете с натрошени орехи или шамфъстък. Тази комбинация от сладко и солено е истинско удоволствие за сетивата.
Рулца от тиквички с козе сирене
Използвайте белачка за картофи, за да нарежете 1-2 тиквички на тънки ленти. Намажете всяка от тях с козе сирене, предварително смесено с пресни билки като магданоз или босилек. Навийте ги на рулца и завържете всяко с копър или друга свежа зеленина. Сервирайте тези атрактивни и вкусни малки хапки добре охладени.
Фетучини с козе сирене и лимон
Сварете фетучините според инструкцията на опаковката и ги смесете с разтопено масло, сокът и настърганата кора от един лимон. Добавете натрошено козе сирене и подправете със сол и черен пипер.
Пълнени чери домати
Разрежете чери доматите наполовина и издълбайте вътрешността им. Смесете козе сирене с малко майонеза, чесън на прах и червен пипер. Напълнете ги с тази плънка и ги сервирайте в комбинация с пушени колбаси и различни сортове сирена. Отлично мезе за бяло вино.
Брускети
Запечете няколко филийки хляб и ги намажете с козе сирене. Гарнирайте ги с резенчета смокини и ги поръсете с мед и смлян черен пипер. Тези брускети са перфектни за специални поводи и придават елегантност на всяка трапеза.
Запечена тиква
Нарежете една тиква на парчета и ги запечете леко във фурната. Подредете ги върху плоска чиния и ги гарнирайте с натрошеното козе сирене, малко мед и листенца прясна мента.