Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

Мариновани дребни камби с пълнеж от сирена

Идеално зимно мезе

40’ Подготовка
15’ Време за готвене
0 Порции
1 Трудност

Необходими продукти за 3-4 буркана от 500 мл:

За маринованите камби:

  • 1 кг дребни камби
  • 200 г крема сирене
  • 100 г козе сирене (или друг вид меко сирене)
  • 50 г настърган кашкавал или пармезан
  • 2 с.л. заквасена сметана
  • 1 скилидка чесън (ситно нарязана или смачкана)
  • 2 с.л. зехтин
  • Сол и черен пипер на вкус

За маринатата:

  • 500 мл ябълков оцет (или бял винен оцет)
  • 500 мл вода
  • 2 с.л. захар
  • 1 с.л. сол
  • 5 скилидки чесън
  • 10-15 зърна черен пипер
  • 2 дафинови листа
  • 1 ч.л. синапено семе
  • 1 ч.л. зърна кориандър

Начин на приготвяне:

  1. Измийте дребните камби добре и премахнете семките, като внимавате да запазите цялостта им. Ако искате по-деликатен вкус, може да ги бланширате за 2-3 минути в кипяща вода, след което да ги охладите.
  2. В купа смесете крема сиренето, козето сирене, настъргания кашкавал или пармезан, заквасената сметана и зехтина. Добавете смачкания чесън и подправете със сол и черен пипер на вкус. Разбъркайте добре, докато се получи кремообразна и хомогенна смес.
  3. С помощта на малка лъжичка или пош напълнете всяка камба с пастета от сирена. Уверете се, че сте го направили добре, за да не изпадне плънката по време на мариноването.
  4. В голяма тенджера комбинирайте оцета, водата, захарта, солта, чесъна (нарязан на едро), зърната черен пипер, дафиновите листа, синапеното семе и кориандъра. Оставете сместа да заври и варете за около 5 минути, за да се смесят ароматите.
  5. Преди да сложите камбите, стерилизирайте бурканите, в които ще ги съхранявате, като ги кипнете за няколко минути в гореща вода.
  6. Подредете внимателно пълнените камби в стерилизираните буркани, като оставите малко място между тях.
  7. Залейте камбите с горещата марината, докато са добре покрити. Затворете бурканите с капачки и ги обърнете с капачката надолу за 10-15 минути, за да се вакуумират.
  8. Оставете бурканите да изстинат напълно, след което ги съхранявайте на хладно и тъмно място. Камбите ще са готови за консумация след около 1-2 седмици, когато вкусовете се смесят.

Дайте оценка:

Тагове: зехтин чесън черен пипер крема сирене чушки камби заквасена сметана кашкавал козе сирене

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче