Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

Възхитителни сандвичи с гъши пастет

Разнообразете менюто с тези полезни и свежи предложения

От Юлиян Илиев Юлиян Илиев

Сандвичите с гъши пастет са отдавна любими в цяла Европа, защото предлагат идеалната комбинация от кремообразен, ароматен пастет, съчетан с хрупкав хляб. Но ако за вас това не е достатъчно, ето няколко оригинални идеи, с които да обогатите тази проста рецепта с много свежи и интересни продукти.

Снимка: iStock by Getty Images

Сандвич с гъши пастет и грозде: Комбинирайте традиционния гъши пастет с резенчета червено или зелено грозде. Сладостта на плода контрастира по много изискан начин с пикантния пастет, създавайки хармонична симфония от вкусове. Използвайте багета или франзела за основа.

С карамелизиран лук: Карамелизираният лук добавя дълбочина и сладост към вкуса на френския деликатес. Запържете тънко нарязан кромид лук в малко краве масло, докато зеленчукът стане златистокафяв и мек. Намажете филийки от ръжен или пълнозърнест хляб с пастет и отгоре сложете около 1 с.л. от сместа в тигана.

Снимка: iStock by Getty Images

Сандвич с гъши пастет и ябълка: Нарежете една хрупкава, сочна ябълка на тънки резенчета и я поставете върху филия хляб, намазана с дебел слой пастет. За тази рецепта е подходящ всякакъв вид хляб, чабата или франзела.

Сандвич с горчица и пастет: Поредността за намазване тук е следната - дебел слой пастет, последван от тънък слой дижонска горчица. Използвайте бели хлябове, багети и франзели.

Вариант с кисели краставички: Те добавят нотка свежест към сандвича. Нарежете няколко кисели краставички на тънко и ги поставете върху филийка ръжен хляб, намазана със среднодебел слой пастет.

Снимка: iStock by Getty Images

Топъл сандвич: Загрейте фурната на 160 градуса. През това време намажете филийки с пастет и тънък слой майонеза. Тогоре поставете резен домат, поръсете с малко сол и наситнен магданоз. Печете сандвичите за не повече от 3 до 5 мин.

Да ви е сладко!

Дайте оценка:

Тагове: краве масло горчица домати магданоз ябълки майонеза кисели краставички багета грозде кромид лук чабата пастет черен хляб

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче