Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

Плато "Олигарх"

Свежест и пиршество за сетивата

От Юлиян Илиев Юлиян Илиев
10’ Подготовка
20’ Време за готвене
4 Порции
2 Трудност

Това плато представлява комбинация от различни видове хапки, направени с черен хляб за основа. Всички продукти могат да бъдат намерени в повечето гастрономи, а блюдото е много лесно за приготвяне, макар и да изисква търпение.

Снимка: Юлиян Илиев

Необходими продукти:

  • 6 филии черен хляб, всяка нарязана на 3 равни части
  • 4 ч.л. краве масло
  • 3 ч.л. майонеза
  • 6 ч.л. пастет от сьомга
  • 5 ч.л. гъши пастет
  • 30 г пушена сьомга в растително масло
  • Сирене гранистер
  • 1/2 малка кисела краставичка, нарязана на колелца
  • Ситни парченца лимон, с кората
  • 4 ч.л. червен хайвер на зърна
  • Стръкчета накъсан пресен копър
  • Слата от японски водорасли

Начин на приготвяне:

  1. Взимат се 6 филии черен хляб и всяка се нарязва на 3 равни части. Така получените хапки се подреждат върху дървена дъска или чиния за сервиране на плата.

    Снимка: Юлиян Илиев

  2. 6 от хапките се намазват с пастета от сьомга, 4 - с краве масло на стайна температура, 5 броя - с гъшия пастет, а останалите 3 - с майонеза.

    Снимка: Юлиян Илиев

  3. Върху хапките с пастет от сьомга се подреждат по резен от сиренето гранистер, малко от салатата с японски водорасли, а отгоре се нарежда по едно малко парченце лимон с кора.
  4. Върху тези с кравето масло се слага червеният хайвер и нищо друго.
  5. Майонезените хапки се украсяват с тънки резенчета от пушената сьомга, малко пресен копър и отново парченца лимон.
  6. Хапките с гъши пастет за основа се гарнират с по 2 колелца от киселите краставички, малко резенче гранистер в средата, а върху него се поставя и парченце от пушената сьомга. Най-отгоре се гарнира с наситнения лимон.

    Снимка: Юлиян Илиев

  7. Ако са ви останали излишни резенчета от различните продукти, подредете ги красиво между самите хапки и сервирайте платото. Най-подходящото питие в случая е водка. Консумирайте с удоволствие и мярка.

    Снимка: Юлиян Илиев

 

Дайте оценка:

Тагове: краве масло пресен копър лимон хляб майонеза кисели краставички кашкавал сирене пушена сьомга гранистер пастет червен хайвер черен хляб

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче