Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

Три ястия за повече лекота и свободно време

Не е нужно да стоите неизброими часове в кухнята


Свежите пролетни продукти възбуждат апетита. В този сезон все повече ни се иска да хапваме нещо различно, леко, но същевременно даващо ни енергия.

Затова днес сме ви приготвили три изключително лесни рецепти за лек обяд или бърза вечеря, с които да се насладите на повече свободно време навън.

Но не и на празен стомах.

Крем супа от аспержи (4-6 порции)

Необходими продукти:

  • 2 с.л. обезсолено масло
  • 2 с.л. брашно
  • ½ ч.л. сол
  • Щипка черен пипер
  • 2 ч.ч. прясно мляко
  • 500 г пресни аспержи

Начин на приготвяне:

  1. Разтопете маслото на ниска степен на котлона в подходяща тенджера или касерола.
  2. В него разбъркайте брашното, солта и черния пипер. Бъркайте интензивно. Трябва да се получи гладка каша.
  3. Изсипете млякото и не спирайте да бъркате. След като започнат да се получават балончета, свалете сместа от котлона.
  4. Измийте и почистете аспержите от твърдата долна част на стъблата им. Нарежете ги на парчета с дължина 1 см.
  5. Бланширайте аспержите в малко количество вода, докато омекнат. За около 5 мин.
  6. Отцедете ги от водата, но я запазете. Заделете няколко от връхчетата на аспержите за украса.
  7. Пасирайте или намачкайте аспержите.
  8. Към сместа от млякото и брашното прибавете водата, в която сте варили аспержите. Подправете супата на вкус със сол и черен пипер.
  9. Сервирайте с гарнирани отгоре връхчета от аспержи.

 

Гриловани скариди с розмарин и чесън (4 порции)

Необходими продукти:

  • 5 скилидки нарязан на ситно чесън
  • 1 ч.л. морска сол
  • 2 с.л. пресен розмарин, наситнен
  • 3 с.л. зехтин
  • 16 бр. джъмбо скариди, почистени
  • Резенчета лимон за гарниране

Начин на приготвяне:

  1. Намачкайте чесъна със солта в купа с помощта на вилица. Към тях прибавете розмарина и зехтина.
  2. Сложете скаридите в чесновата марината, покрийте купата и я приберете в хладилника за 1-2 часа.
  3. Загрейте скарата и намаслете решетката. Нанижете по 4 скариди на един дървен шиш.
  4. Сложете готовите шишчета в чиния и ги поръсете със зехтин.
  5. Печете скаридите от 3 до 4 минути от всяка страна.
  6. Поднесете с резенчета лимон.

Лесна паста с песто (4 порции)

Необходими продукти:

  • 230 г паста пене
  • Около 250 г песто "Дженовезе" (купено или домашно)
  • 150 г настърган пармезан

Начин на приготвяне:

  1. Сварете пастата според инструкциите на опаковката.
  2. Отцедете я и веднага изсипете пестото. Разбъркайте добре, докато я покрие.
  3. Сервирайте, като предварително поръсите с пармезан.

Дайте оценка:

Тагове: паста аспержи

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче