Необходими продукти:
- 2 шепи млади връхчета от коприва (само най-крехките листенца)
- 2 яйца
- 4 с.л. брашно
- 4 с.л. галета
- 1/2 ч.л. сол
- 1 щипка черен пипер
- олио за пържене
Начин на приготвяне:
- Сложете си кухненски ръкавици и внимателно измийте връхчетата на копривата под студена вода. Пуснете ги за 1 минута във вряща подсолена вода, за да се бланшират. Извадете ги веднага в студена вода с лед, за да запазят свежия си цвят. Отцедете добре и подсушете с кухненска хартия.
- Разбийте яйцата с щипка сол и пипер в една купа. В отделни чинии сложете брашното и галетата.
- Вземайте по едно връхче от коприва и го овалвайте първо в брашно, после потапяйте в яйце и накрая в галета. Натискайте леко, за да прилепне панировката добре.
- Загрейте олио в по-дълбок тиган на средна температура. Изпържете връхчетата до златисто - по около 1-2 минути от всяка страна. Изваждайте ги върху кухненска хартия, за да се отцеди излишната мазнина.
- Поднесете още топли, с кисело мляко с чесън, млечно-майонезен сос или просто с резен лимон.
Днес, повече от всякога, независимата журналистика има нужда от вас. В мисията си да предоставяме обективни, достоверни и навременни новини разчитаме на вашата подкрепа.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
Вашето дарение от всякакъв размер и по всяко време означава много за нас.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
Вашето дарение от всякакъв размер и по всяко време означава много за нас.
Скъпи читатели,
Днес, повече от всякога, независимата журналистика има нужда от вас.В мисията си да предоставяме обективни, достоверни и навременни новини разчитаме на вашата подкрепа.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
ИЗБРАНО