Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

Яйчени мъфини с броколи

Чудесни за бърз и здравословен обяд

15’ Подготовка
25’ Време за готвене
0 Порции
1 Трудност

Необходими продукти за 6-8 мъфина:

  • 5 яйца
  • 1 малка глава броколи (около 200 г)
  • 50 г настърган кашкавал или сирене по избор (чедър, ементал, пармезан)
  • 1 малка глава червен лук (по желание)
  • 2 с.л. прясно мляко
  • 1 с.л. зехтин или масло (за сотиране)
  • Сол и черен пипер на вкус
  • Щипка индийско орехче или куркума (по избор)
  • Малко масло или олио за намазване на формите

Начин на приготвяне:

  1. Нарежете броколито на малки розички. Бланширайте го за 2-3 минути във вряща подсолена вода, след което го прехвърлете в купа с ледена вода, за да запазите цвета и хрупкавостта. Отцедете добре.
  2. Ако използвате червен лук, нарежете го на ситно и го задушете за кратко в зехтина, докато стане прозрачен. Това добавя леко сладък вкус на мъфините.
  3. В купа разбийте яйцата с прясното мляко. Добавете сол, черен пипер и по желание - щипка индийско орехче или куркума. Разбъркайте добре. Добавете настъргания кашкавал и разбъркайте отново.
  4. Намаслете формичките за мъфини (или използвайте хартиени капсули). Разпределете броколито и лука на дъното на всяка форма. Залейте с яйчената смес, като пълните формичките до около ¾ от обема им.
  5. Печете в предварително загрята фурна на 180°C за около 20-25 минути, или докато мъфините се надуят и придобият златист цвят. Проверете с клечка - ако излиза суха, са готови.

 

Дайте оценка:

Тагове: зехтин краве масло черен пипер червен лук яйца прясно мляко индийско орехче кашкавал чедър броколи ементал

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче