Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

От световната кухня: Интересни салати с боб

Вижте колко разнообразни могат да бъдат те

От Юлиян Илиев Юлиян Илиев

Свареният боб, независимо дали ще си го направим сами или ще използваме консервиран, е любим по цял свят. Вижте как можете да го консумирате по-често, като го включите и във вашите салати.

Мексиканска салата с черен боб

Най-често се сервира като гарнитура или предястие. Основните съставки включват черен боб, царевица, червен лук, чушки, кориандър и лайм. Всичко това се смесва и се подправя със зехтин и сол. Свежестта на тази салата е незаменима и много добре се балансира с печени меса.

Снимка: iStock by Getty Images

Бобена салата по гръцки

Прави се основно от бял боб, магданоз, лук, чесън и зехтин. Бобът се вари до омекване, след което се смесва с останалите съставки и се подправя с лимонов сок и сол. Рецептата е подходяща за гарнитура към най-различни пържени и печени специалитети. В самостоятелен вид е отлично мезе, особено през лятото.

Купете купи и чинии

Придайте стил и уют на дома си с богата палитра от красиво изработени купи и чинии. С тях ще направите и процеса на готвене едно доста по-приятно изживяване..

В италиански стил

Тази салата обикновено включва сварен боб, нарязани на кубчета домати, червен лук, босилек и зехтин. Подправките могат да включват сол, черен пипер и балсамов оцет. Резултатът е богата и питателна салата, която може да се сервира спокойно и като основно ястие.

Ливанска салата с хумус

Прави се със салатен боб, тахан, лимонов сок, чесън и зехтин. Добавят се краставици, домати и магданоз. Сервира се с хумус за разядка и се поднася с пресен хляб или питка.

Снимка: iStock by Getty Images

Пикантна индийска салата

Тя комбинира различни бял, червен и черен боб с нахут. Към тях се добавят нарязани зеленчуци като краставици, домати и лук, както и подправки като кимион, кориандър и чили на прах. Всичко това се смесва и се подправя с лимонов сок и сол.

Бразилско вдъхновение

Салатата по бразилски се прави от черен боб, зеленчуци като настъргани моркови и сварени картофи, както и резенчета запържена или печена наденица. Всичко това се смесва и подправя със зехтин, сол и черен пипер.

Дайте оценка:

Тагове: зехтин чесън черен пипер кориандър червен лук домати краставици моркови свинско наденица чили пресен магданоз Гръцко Индийско Италианско Мексиканско Текс-Мекс картофи червени чушки лимонов сок боб бял боб червен боб кимион босилек балсамов оцет лайм нахут царевица тахан кромид лук черен хляб хумус

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче