Свареният боб, независимо дали ще си го направим сами или ще използваме консервиран, е любим по цял свят. Вижте как можете да го консумирате по-често, като го включите и във вашите салати.
Мексиканска салата с черен боб
Най-често се сервира като гарнитура или предястие. Основните съставки включват черен боб, царевица, червен лук, чушки, кориандър и лайм. Всичко това се смесва и се подправя със зехтин и сол. Свежестта на тази салата е незаменима и много добре се балансира с печени меса.
Бобена салата по гръцки
Прави се основно от бял боб, магданоз, лук, чесън и зехтин. Бобът се вари до омекване, след което се смесва с останалите съставки и се подправя с лимонов сок и сол. Рецептата е подходяща за гарнитура към най-различни пържени и печени специалитети. В самостоятелен вид е отлично мезе, особено през лятото.
В италиански стил
Тази салата обикновено включва сварен боб, нарязани на кубчета домати, червен лук, босилек и зехтин. Подправките могат да включват сол, черен пипер и балсамов оцет. Резултатът е богата и питателна салата, която може да се сервира спокойно и като основно ястие.
Ливанска салата с хумус
Прави се със салатен боб, тахан, лимонов сок, чесън и зехтин. Добавят се краставици, домати и магданоз. Сервира се с хумус за разядка и се поднася с пресен хляб или питка.
Пикантна индийска салата
Тя комбинира различни бял, червен и черен боб с нахут. Към тях се добавят нарязани зеленчуци като краставици, домати и лук, както и подправки като кимион, кориандър и чили на прах. Всичко това се смесва и се подправя с лимонов сок и сол.
Бразилско вдъхновение
Салатата по бразилски се прави от черен боб, зеленчуци като настъргани моркови и сварени картофи, както и резенчета запържена или печена наденица. Всичко това се смесва и подправя със зехтин, сол и черен пипер.