Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

Кога е най-добрият момент от деня да похапваме сирена

Хубаво е да знаем, ако искаме да се възползваме максимално от хранителните му качества


Сиренето е част от хранителната културата на много страни. Разнообразието му е внушително, като само във Франция съществуват над 400 вида.

Ако нямате непоносимост към лактози или друга причина, поради която да не бива да ядете млечни продукти, сиренето е важна част от ежедневното меню, тъй като съдържа важни хранителни вещества. Дори само филийка хляб с парче сирене може да ви засити добре, особено когато нямате време да приготвите по-солидно ядене.

Кога е най-подходящият период от деня за консумацията на този млечен продукт?

Снимка: iStock by Getty Images

През целия ден тялото ни преминава през различни фази на активност на органите, особено що се отнася до отделянето на ензими. Ето защо не всяка храна е подходяща, когато става въпрос за първото нещо, което слагаме в устата си, щом започваме деня си. Това важи особено за онази, съдържаща твърде много захари, тъй като тя бързо увеличава производството на инсулин и малко по-късно, след като сте почувствали прилив на енергия, ще се случи точно обратното - ще сте уморени.

Сиренето е чудесен избор за закуска. Именно в тази част на деня можем да се възползваме изцяло от неговите хранителни вещества. Когато се събудим, тялото ни произвежда по-голямо количество от енизмите липаза и протеаза. Именно те са основен участник в разграждането на сиренето. Ето защо, когато го похапваме сутрин това ще гарантира доброто му усвояване и приемане на полезните вещества, които ни носи.

Количеството, което ни е необходимо, когато нямаме особен интензитет през деня е 100 г. При по-голяма натовареност, може да се увеличи до 140 г., особено когато имате физическа активност.

Комбинацията му с пълнозърнест хляб и две лъжици зехтин или 10 г масло ще даде истински тласък на тялото, за да се справите с ежедневните предизвикателства до обяд.

Дайте оценка:

Тагове: краве сирене кашкавал сирене пармезан

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче