Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

Хот-дог по нашенски

Да се насладим на една бърза следобедна закуска

От Юлиян Илиев Юлиян Илиев
5’ Подготовка
10’ Време за готвене
2 Порции
1 Трудност

Хот-догът отдавна не е кренвирш "боцнат" във франзелка. По света има много варианти, а сега ще се спрем на един много вкусен, елементарен, бърз и в същото време неповторим начин да си направим легендарното кулинарно удоволствие у дома.

Необходими продукти:

  • 2 питки за хотдог, разрязани на половина хоризонтално
  • Свинско за гиро, замразено
  • Дзадзики*
  • Салца*
  • Чедър на плочка, 1 бр.
  • Кромид лук
  • Майонеза
  • Сол
  • Черен пипер
  • Зехтин

* - За това как се правят двете разядки - салца и дзадзики, вижте следните рецепти:

Начин на приготвяне:

  1. На много силно загрят тиган или плоча печем питките с разрязаната страна надолу.
  2. Когато хванат лека коричка, ги махаме от тигана и ги оставяме настрана.
  3. Намазваме вътрешната страна на долната част от питката за хот-дог с дзадзики, а горната - с майонеза.
    Снимка: Юлиян Илиев
  4. В същия тиган сипваме около 1 с.л. зехтин и запържваме скълцания на полумесеци лук и свинското месо. На лукът му трябва съвсем малко, затова го вадим по-рано и го слагаме върху долните части на двете питки.
  5. Обръщаме свинското, разделяме го на две равни половини, както си е в тигана, и слагаме по половин плочка чедър върху всяка половина. Когато чедърът започне да се топи, вадим всяка половинка и я слагаме върху всяка от долните половини на питките.
    Снимка: Юлиян Илиев
  6. Отгоре разстиламе малко от салцата и захлупваме двете долни половини хот-дог с техните "капачета" (горните половини на питките).
    Снимка: Юлиян Илиев
  7. Сервираме с гарнитура от пържени картофки.
    Снимка: Юлиян Илиев

Дайте оценка:

Тагове: зехтин сол черен пипер лук домати краставици магданоз копър свинско питка цедено кисело мляко майонеза

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче