Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

Да си направим "Салца"

Класическа разядка и гарнитура за милион и едно ястия

2’ Подготовка
5’ Време за готвене
4 Порции
1 Трудност

Популярното свежо и прясно доматено мезе става за овкусяване на какво ли не - от гиро, тако, дюнер и хот-дог, та чак до яхнии, като например такава от зелен фасул, и сандвичи. Домати се слагат на много манджи, но ако са предварително овкусени, те носят по-специфичен аромат, с който придават неповторим вкус на всяко ястие.

Необходими продукти:

  • 2 бр. домати
  • 2 връзки пресен лук
  • половин глава кромид лук
  • 2 с.л. пресен магданоз, наситнен
  • зехтин
  • оцет
  • сол
  • 1 скилидка чесън, пресована
  • черен пипер

Начин на приготвяне:

  1. Доматите се нарязват на малки кубчета и се слагат в една купа.
  2. Добавяме наситнения кромид и пресен лук, чесъна, зехтина, оцета, черния пипер, солта и магданоза. Разбъркваме.
  3. Оставяме в хладилника за поне половин час, за да се овкусят продуктите помежду си и сме готови.

Снимка: iStock by Getty Images

Дайте оценка:

Тагове: зехтин чесън сол черен пипер пресен лук лук домати магданоз оцет

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче