Популярното свежо и прясно доматено мезе става за овкусяване на какво ли не - от гиро, тако, дюнер и хот-дог, та чак до яхнии, като например такава от зелен фасул, и сандвичи. Домати се слагат на много манджи, но ако са предварително овкусени, те носят по-специфичен аромат, с който придават неповторим вкус на всяко ястие.
Необходими продукти:
- 2 бр. домати
- 2 връзки пресен лук
- половин глава кромид лук
- 2 с.л. пресен магданоз, наситнен
- зехтин
- оцет
- сол
- 1 скилидка чесън, пресована
- черен пипер
Начин на приготвяне:
- Доматите се нарязват на малки кубчета и се слагат в една купа.
- Добавяме наситнения кромид и пресен лук, чесъна, зехтина, оцета, черния пипер, солта и магданоза. Разбъркваме.
- Оставяме в хладилника за поне половин час, за да се овкусят продуктите помежду си и сме готови.
ИЗБРАНО