Двама от най-известните готвачи в света се обединиха, за да приготвят най-голямото месно руло "Уелингтън" от телешко, правено някога и тежащо удивителните 25.76 кг. Това са Гордън Рамзи и Ник Диджовани, вече записали имената си в рекордите на Гинес.
За да направим сравнение, обикновено този вид месно руло тежи около 1.5 кг, а това, сготвено от двамата готвачи, може да се сравни с килограмите на 8-годишно дете.
Диджовани подготвя колосалната кухня с помощта на екип от Бостън, Масачузетс. Той следва оригиналната рецепта за "Уелингтън" на Гордън Рамзи, с която той е известен.
Предлагайки съвет, как да усъвършенстват ястието, британският кулинар казал на Диджовани - "Първо трябва да запържим месото. Липсва ли цвят, ще липсва и вкус". След тази стъпка, се минава към приготвянето на дюксела (ситно нарязана смес от гъби, лук и билки, запържени в масло и приготвени на паста) и тестото, с което ще бъде покрито месото.
Телешкото се изпича до перфектната си средна степен в су вид преди да се срещне с останалите съставки за ястието.
Финалният резултат от 27,76 кг постави този "Уелингтън" на челната позиция в борбата за най-голямото месно руло, отличено от рекордите на Гинес.
Това не е първият кулинарен рекорд на Ник Диджовани. От 2021 г. той си сътрудничи с световната организация и до сега е участвал в приготвянето на най-големия кейк поп, както и на най-голямото руло суши.