Не можете да си купите щастие, но можете да си купите сладолед. Това е почти същото. В този случай обаче дори не е необходимо да купувате, а можете сами да си го приготвите у дома.
Мнозина вярват, че за да бъде сладоледът истински вкусна наслада за небцето и душата, на всяка цена трябва да съдържа мляко и яйца. В епохата на лактозната нетолерантност хиляди хора са принудени да не посягат към класическия сладолед заради непоносимостта си към млечни продукти.
Ако сте сред тези хора, а дори и да не сте, опитайте алтернативната рецепта, която ви предлагам. В нея не се използват класическите съставки за сладолед, а текстурата, вкусът и удоволствието от хапването му остават същите.
Едно от предимствата на алтернативната студена сладост е, че не изисква никаква предварителна подготовка и се приготвя изключително бързо. Технологията не е сложна и няма къде да объркате.
Сладоледът е изключително подходящ за хора, които имат непоносимост към млечни продукти, както и такива, които спазват хранителен режим. Заради съставките си той е изключително полезен, здравословен и можете да го консумирате без никакви угризения. Дори фъстъченото масло, което се смята за калорийна бомба, всъщност не вреди на фигурата. То е отличен хранителен източник и според ново проучване фъстъците, независимо от формата под която се консумират, в това число и фъстъченото масло, не само че помагат за отслабването, но и за поддържане на килограмите в дългосрочен план. В него се съдържат мнoгo цeнни cъcтaвĸи - фибpи и пoлeзни нeнacитeни и мoнoнeнacитeни мaзнини, ĸoитo ca зaдължитeлни пpи здpaвocлoвнoтo xpaнeнe и ocoбeнo зa спортуващите. Ценните качества на бананите и меда пък са известни за всички ни.
Необходими продукти:
- 4 бр. банани
- 3 с.л. фъстъчено масло
- 3 с.л. мед
- 1 с.л. какао
- 10 бр. сурови бадеми или други ядки (по желание)
Обелете бананите и ги нарежете на шайби.
Смесете ги в блендер заедно с фъстъченото масло, меда, какаото и нарязаните бадеми. Блендирайте, докато се получи напълно хомогенна смес.
В случай, че не разполагате с блендер, пасатор и кухненски робот, можете да намачкате бананите с вилица и да ги разбъркате с останалите съставки.
Когато сместа е готова, изсипете я в подходящ съд.
Покрийте го плътно с фолио за свежо съхранение и приберете във фризер. Оставете сладоледа да се замрази в рамките на поне 12 часа.
По желание поднесете с натрошени ядки или кокосови стърготини.