Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

Андре Токев: 5 хил. лв ще грабне големият победител в Chef Talent

Детското кулинарно състезание стартира тази вечер по Soul&Pepper TV

Първото по рода си кулинарно състезание с деца ще се излъчва всеки понеделник и вторник от 18:00 ч. в ефира на Soul&Pepper TV.

Водещ на предаването е Богдана Трифонова, а ментор и жури - Андре Токев. Според шеф Токев в епизодите ще видим какво мислят съвременните деца за храненето и готвенето и какъв е техният прочит на темата кулинария.

Защо според теб българският ефир има нужда от такова предаване?

Андре Токев: Има кулинарни предавания и състезания за възрастни, но няма такива за деца, така че със сигурност ефирът ни има нужда от такова предаване. В Chef Talent ще мотивираме децата да експериментират, да опознават продуктите, да научават нови техники на готвене и нещо също много важно - да се хранят по-интересно и по-разнообразно. Ще се опитаме да възбудим интереса им към приготвянето на занаятчийска храна.

Зрителите ще могат да гледат едно позитивно предаване в ефира, в което искрените емоции, тревоги и усмивки на децата са щипката ванилия, за да се получат перфектните палачинки.

На кастинга дойдоха много деца от цялата страна. Какви са впечатленията ти за тях и как избра шестимата за състезанието?

Андре Токев: Много ме впечатлиха децата, които дойдоха на кастинга, макар че първоначално бях скептично настроен. Очаквах, че не всички ще готвят добре, но се оказа, че доста голям процент от децата се справиха наистина страхотно. Готвиха много добре и изборът беше труден. Но от друга страна се зарадвах, защото видях, че децата в България са започнали да се интересуват от темата за храненето и да готвят.

Източник: Soul&Pepper TV

Избрахме шестте деца - Зорница, Камелия, Миа, Спартак, Велизар и Теодор, въз основа на базовите умения и знания, които показаха. Гледахме също за бързината, сръчността и цялостното поведение по време на задачите.

Каква е идеята на Chef Talent?

Андре Токев: Идеята е децата, които ще се състезават, да покажат на връстниците си, че готвенето е удоволствие и забавление. И разбира се, да покажем, че качествената и добре приготвена храна е здраве, начин на мислене. В епизодите ще даваме любопитна информация за продукти и ястия. Ще показвам кулинарни техники и ще помагам на децата да стават още по-добри в кухнята.

Темите в предаването ще бъдат разнообразни. Ще са свързани с ежедневието на децата и с балансираното хранене. Ще покажем различни елементи от препоръчителното дневно меню на едно дете. Ще има интересни и закачливи задачи за децата. Ще има много изненади и разбира се, награди.

Източник: Soul&Pepper TV

Как ще оценяваш децата?

Андре Токев: В този сезон децата няма да отпадат. До края ще се състезават шестимата, а на финал ще са тези, които съберат най-много точки. Ще ги оценявам по няколко основни критерия - техниката и начина на приготвяне, визията и разбира се, вкусът на ястието. Богдана също ще дава точки. Всяка седмица ще има по две състезания. Понякога ще има главни готвачи и помощници, понякога ще готвят отборно.

Накрая на предаването ще могат ли да готвят всичко?

Андре Токев: Не ми се вярва да могат да готвят всичко, защото и аз самият не мога да готвя всичко, което се приготвя по света (смее се). Уча се постоянно. Нашата идея е да възбудим апетита на тези шест деца към ученето и усъвършенстването на техниките в кухнята. Със сигурност ще си тръгнат от предаването с умения, които ще им дадат начален старт и ако продължат да ги развиват, ще готвят все по-добре в бъдеще.

Следете ни и в социалните медии:

Instagram - тук

TikTok - тук

Дайте оценка:

Тагове: Chef Talent