Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация
500 г пресято брашно
380 г пудра захар
3 яйца
1 с.л. мляко
1/2 ч.л. смлени зърна анасон
1/4 ч.л. сода за хляб
50 г масло

Содата се разтваря в млякото и се слага настрана за 1 1/2 часа. Яйцата се разбиват на сняг. Пудрата захар се добавя лъжица по лъжица при непрекъснато бъркане, след това маслото и смленият анасон. Добавя се млякото с разтворената в него амонячна сода. Постепенно се добавя и брашното. Готовото тесто се увива в найлоново фолио и се слага в хладилник за 30 минути, след което се разточва.

Изрязват се бисквити, нареждат се в тава с хартия за печене и се слагат настрана за 48 часа (през това време съхнат). След това гърбът на всяка бисквита се намазва съвсем леко със студена вода. Бисквитите се пекат на 115 градуса за 20 минути на най-долната третина на фурната. Когато са готови, се изваждат и се слагат настрана за около 15 минути.

Дайте оценка:

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче