Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация
5 яйца
350 мл прясно мляко 
250 г  захар
42 г мая 
120 мл олио
щипка сол
1 кг брашно
1 - 2 бр. ванилия 
1/2 пакетче ромова захар
течен шоколад

Първо активираме маята с малко от топлото мляко, захар и брашно. Разбиваме добре яйцата със захарта и млякото. Пресяваме брашното и започваме да месим като по малко добавяме от мазнината, докато я поеме. Омесваме средно твърдо тесто което оставяме да втаса на топло. Готовото тесто разделяме на няколко топки и всяка разточваме на по дебела кора която режем на триъгълници, слагаме по малко шоколад и навиваме на кифла. Готовите кифлички втасват на топло, след което мажем с яйце и печем в загрята фурна.

Дайте оценка:

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче