1 скилидка чесън
1 1/2 ч.ч. ориз арборио
1 бульон
1 голяма тиквичка
300 г гъби (печурки)
100 мл сметана за готвене
пармезан
куркума
сол
черен пипер
зехтин
1/2 чаша бяло вино
Лукът се нарязва на ситно. В тиган се сгорещява зехтин заедно с цялата скилидка чесън. Когато чесънът покафенее, се маха и се слага лукът. Бърка се, докато стане прозрачен. Слага се оризът и се бърка добре за 1 минута. Налива се виното.
През това време приготвяме около 500 мл зеленчуков бульон. Започваме да наливаме малко бульон в ориза и бъркаме постоянно. Когато първата доза бульон изври, добавяме нарязаните тиквичка и гъби, отново заливаме с бульон. Бъркаме, докато изври. Повтаряме, докато оризът стане почти готов (около 16 минути).
Накрая овкусяваме със сол, пипер, куркума. Наливаме сметаната и бъркаме добре за около 4 минути. Добавяме настърган пармезан и бъркаме за още около 1 минута. Сервираме топло с пармезан и чаша бяло вино.
Днес, повече от всякога, независимата журналистика има нужда от вас. В мисията си да предоставяме обективни, достоверни и навременни новини разчитаме на вашата подкрепа.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
Вашето дарение от всякакъв размер и по всяко време означава много за нас.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
Вашето дарение от всякакъв размер и по всяко време означава много за нас.
Скъпи читатели,
Днес, повече от всякога, независимата журналистика има нужда от вас.В мисията си да предоставяме обективни, достоверни и навременни новини разчитаме на вашата подкрепа.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
ИЗБРАНО