Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация
500 г сурови ядки микс
70 г кокосово масло
500 г кондензирано мляко
500 г безсолна извара
7-8 кайсии
1 с.л. канела
1 с.л. вода от портокалов цвят (настъргана портокалова кора)
1 пакетче желатин
200 мл сладкарска сметана
бонбони "Рафаело"


Блендираме ядките със 100 мл кондензирано мляко, кокосово масло и канела, оформяме го като блат в тортен ринг върху чиния и слагаме във фризера за 30 минути. Разбиваме изварата, портокаловия аромат и останалите 400 мл кондензирано мляко, разбъркваме сместа с разтворения желатин и кайсиите, нарязани на едри парченца, изливаме върху основния блат, връщаме във фризера за още 30 минути поне. Украсяваме с разбитата сметана и бонбоните.

Добре е тортата да се направи от предния ден на консумация.

Дайте оценка:

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче