Пълнени дюли с телешко

Категория: / Кайма / Телешко
Време за приготвяне:
60 минути
от: Irina Andreeva Jolieна 25.10.2015г.

Продукти

3 големи дюли
400 г смляно месо от телешка плешка
2 скилидки чесън
30 г пресен джинджифил
2 глави лук
1 яйце
1 люта чушка
2 с.л. олио
600 мл пилешки бульон
пресен магданоз
сол
черен пипер

Начин на приготвяне

Дюлите се режат наполовина, почистват се и се варят около 20 минути, докато леко омекнат. Каймата се смесва с настърганите джинджифил и лук, яйцето, стрития на паста чесън, олиото, накълцаната на ситно чушка, сол и пипер на вкус.

Дюлите се пълнят с каймата и се подреждат в тава. Налива се бульонът. Тавата се покрива с фолио и се пече в загрята на 180 градуса фурна за около 20 минути с фолиото и още 20 минути без фолиото. Печените дюли с телешко се поднасят с наситнен магданоз, поляти с малко бульон.
(адаптирано от "Бон апети")

Коментари