3 големи дюли
400 г смляно месо от телешка плешка
2 скилидки чесън
30 г пресен джинджифил
2 глави лук
1 яйце
1 люта чушка
2 с.л. олио
600 мл пилешки бульон
пресен магданоз
сол
черен пипер
Дюлите се режат наполовина, почистват се и се варят около 20 минути, докато леко омекнат. Каймата се смесва с настърганите джинджифил и лук, яйцето, стрития на паста чесън, олиото, накълцаната на ситно чушка, сол и пипер на вкус.
Дюлите се пълнят с каймата и се подреждат в тава. Налива се бульонът. Тавата се покрива с фолио и се пече в загрята на 180 градуса фурна за около 20 минути с фолиото и още 20 минути без фолиото. Печените дюли с телешко се поднасят с наситнен магданоз, поляти с малко бульон.
(адаптирано от "Бон апети")
ИЗБРАНО