Тиквеник с есенни плодове и шипков мармалад

Категория: / Десерти
Време за приготвяне:
75 минути
Аватарот: Станислава Белоевана 31.10.2014г.

Продукти

1 пакет пълнозърнести кори на сач,
2 ч.ч тиквено пюре /тиква на пара/,
4 с.л семена чия,
4 с.л шипков мармалад,
1 ч.ч настъргани и отцедени ябълки,
100 гр наситнени сушени смокини,
1 ч.ч нерафинирана тъмна захар,
1 ч.ч едро смляни орехи,
1 ч.ч олио
от гроздови семки,
1с.л канела,
1 ч.л джинжифил на прах,
1 с.л настъргана портокалова кора.
Пудра захар за поръсване,
1 жълтък,
2 с.л уиски

Начин на приготвяне

Смесваме в купа всички съставки без мазнината, орехите и захарта.

В подмазана тава редуваме кора, плънка, ръсим с мазнина, захар и орехи равномерно.

Покриваме с последната кора, намазваме я със смес от жълтък и уиски.

Печем в загрята фурна на 170 гр. за 40-45 мин,

След като изстине тиквеникът, го поръсваме с пудра захар.

Коментари