1 пакет пълнозърнести кори на сач,
2 ч.ч тиквено пюре /тиква на пара/,
4 с.л семена чия,
4 с.л шипков мармалад,
1 ч.ч настъргани и отцедени ябълки,
100 гр наситнени сушени смокини,
1 ч.ч нерафинирана тъмна захар,
1 ч.ч едро смляни орехи,
1 ч.ч олио от гроздови семки,
1с.л канела,
1 ч.л джинжифил на прах,
1 с.л настъргана портокалова кора.
Пудра захар за поръсване,
1 жълтък,
2 с.л уиски
Смесваме в купа всички съставки без мазнината, орехите и захарта.
В подмазана тава редуваме кора, плънка, ръсим с мазнина, захар и орехи равномерно.
Покриваме с последната кора, намазваме я със смес от жълтък и уиски.
Печем в загрята фурна на 170 гр. за 40-45 мин,
След като изстине тиквеникът, го поръсваме с пудра захар.
Днес, повече от всякога, независимата журналистика има нужда от вас. В мисията си да предоставяме обективни, достоверни и навременни новини разчитаме на вашата подкрепа.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
Вашето дарение от всякакъв размер и по всяко време означава много за нас.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
Вашето дарение от всякакъв размер и по всяко време означава много за нас.
Скъпи читатели,
Днес, повече от всякога, независимата журналистика има нужда от вас.В мисията си да предоставяме обективни, достоверни и навременни новини разчитаме на вашата подкрепа.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
ИЗБРАНО