Печени пилешки бутчета с портокали

Категория: / Пилешко
Време за приготвяне:
60 минути
от: Irina Andreeva Jolieна 17.01.2014г.

Продукти

*пилешки бутчета - 3 бр.
*портокал - 2 бр.
*масло - 80 гр.
*сол
*черен пипер
*червен пипер

Начин на приготвяне

Изцедете сока на единя портокал, а другия измийте и нарежете необелен на кръгове с дебелина около 5 мм. Натъркайте бутчетата със сол и черен пипер. Сложете ги в йенска тавичка и ги поръсете с червен пипер. Налейте малко вода. Върху тях нарежете на тънко маслото и печете в загрята фурна. От време на време поливайте с лъжица от масления сок, който се отцежда, за да не изсъхнат отгоре. Когато порозовеят добавете върху тях портокаловите кръгчета. Продължете да печете до златисто като отново поливате периодично. При сервиране поръсете с прясно изцедения портокалов сок и залейте със соса от печеното.

Коментари