Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация
*кръгла тиква - 2.5 кг. или 3 кг.
*свинско месо от бут без кост - 0.700 кг.
*червена чушка - 1 бр.
*зелена чушка - 1 бр.
*морков - 1 бр.
*стрък праз лук - 1 бр.
*картофи - 0.300 кг.
* гъби печурки - 0.200 кг.
*домати на кубчета - 150 гр.
*прясна целина - 3 стръка
*магданоз - 1/2 връзка
*дафинов лист - 5 бр.
*черен пипер на зърна - 1 ч.л.
*олио - 4 с.л.
*червен пипер - 1 с.л.
*сол на вкус
*черен пипер на вкус

Отрязвате горната част на тиквата, за да се получи капак. Правите няколко дупки с помощта на метален шиш. Издълбавате добре семките и жилестата част на тиквата. Нарязвате месото на кубчета и го задушавате в горещото олио в дълбок тиган. Нарязвате през това време праза и морковите на кръгчета, чушките на полумесеци, а картофите на кубчета. Гъбите режете на едри парчета или наполовина, ако са по-малки. Прибавяте нарязаните зеленчуци при свинското месо и задушавате и тях. Добавяте сол и черния пипер. Добавяте гъбите и след около 5 мин. сипвате доматите. Оставяте леко на покъкри и слагате нарязаните наситно целина и магданоз. Добавяте и дафиновите листа. Подправяте с червения пипер, разбърквате хубаво и отстранявате от огъня. Пълните издълбаната вече тиква с месото и зеленчуците. Захлупвате с горната и част. Слагате я в тавичка с малко вода. За да не изгори дръжката, я увивате с алуминиево фолио, което е добре да покрие и част от тиквата. Печете в загрята фурна на 180 градуса за 2 часа без да отваряте фурната.

Дайте оценка:

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче