Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация
60 г домашни оризови крекери или 60 гр натурални тарали,
25 г масло,
1 с. л. пармезан,
75 г крем-сирене - тип Philadelphia,
100 г прясно козе сирене или сирене Крема,
2 топени сиренца La Vache qui Rit,
2 с. л. течна млечна сметана,
5 г желатин,
по 1 ч. л. сухи магданоз и мащерка, черен пипер и сол,
6 сушени домата,
1 шепа стафиди,
доматен сок (напитката, не за готвене),
½ ч. л. суха мащерка,
2 гр желатин

Продуктите са за 2 мини чийзкейка.

Крекерите се приготвят по тази рецепта. Смилат се на трохи в хаванче. Смесват се с маслото и пармезана. Сместа се разбърква до пълно хомогенизиране. Разпределя се в 2 метални ринга (диаметър 7-8 см), поставени върху облепена с прозрачно фолио плоскост.

Прибират се заедно с плоскостта в хладилника за 30 мин. Междувременно в купа се разбиват сирената с подправките. Сушените домати и стафидите се заливат с вряла вода. Щом омекнат, се прецеждат, подсушават и добавят към сирената, доматите, нарязани ситно. 3 гр от желатина се разтварят в сметаната. На водна баня се загрява и разтапя напълно. Леко се охлажда и добавя към сирената. Тази смес се разпределя в двата ринга, върху бисквитения слой. Заглажда се добре. Трябва да остане около 1 см до горния ръб на ринга. Двата ринга се прибират в хладилника за 2 часа.

Половин чаша доматен сок се загрява на водна баня с 2 гр желатин. Бърка се до пълното разтапяне на желатина. Ароматизира се със суха или прясна мащерка. Охлажда се малко. Разпределя се в двата ринга, върху вече стегналите сирена. Чийзкейковете се прибират за 2-3 часа в хладилника (цяла нощ най-добре). Преди поднасянето се освобождават от ринговете, украсяват се със счукани лешници и нещо зеленко.
ИЗБРАНО

Дайте оценка:

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче