Двуцветно парфе

Категория: / Десерти
Време за приготвяне:
0 минути
от: Ваня Банкована 17.07.2012г.

Продукти

Сварява се 1 л. прясно мляко с 1 ч.ч. захар.
Отделно се разбиват 4 жълтъка с
3 с.л. брашно и 2 с.л. вода, които се прибавят към врящото мляко да врят 5 минути.

Начин на приготвяне

Предварително накисваме 2 пакетчета желатин в 100 мл. вода за около 10 минути, докато се образува каша и се прибавя към млякото да ври 2 минути. 4 белтъка разбиваме с 1 ч.ч. захар на сняг и прибавяме към снетата от огъня смес. Разбърква се добре и се прибавят 2 ванилии. Сместа се разделя на 3 равни части като едната се оцветява с 3 с.л. какао. Изсипва се в тава, обилно намазана с олио, първо бялата смес и отгоре се редят бисквити ЗАКУСКА, потопени в мляко. После е ред на кафявата смес и отгоре отново бисквити. Най отгоре третата бяла смес. Оставя се да замръзне и се обръща в табла. Гарнира се пожелание.

ДОБЪР АПЕТИТ!

Коментари