Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

Звездички с крем патисери и ягоди (повтаря се)

От Jolie Hduff

Продукти за 8 звездички

За тестото:

*пшенично брашно - 200 гр.
*пудра захар - 40 гр.
*студено масло - 100 гр.
*яйце - 1 бр.

За крема:

*захар - 150 гр.
*жълтъка - 4 бр.
*пшенично брашно - 30 гр.
*прясно мляко - 330 мл.
*масло - 2/3 с.л.
*ванилова захар - 1 пакетче

За декорация:

*пресни ягоди - 500 гр.

Нарежете маслото на дребни кубчета и ги смесете с брашното и пудрата захар. Стрийте ги до получаване на маслени трохи. Прибавете яйцето и замесете тесто, докато се съединят всички съставки. От него оформете две топки. Всяка завийте във фолио по отделно и оставете в хладилник за около 30 мин.

Извадете едната топка тесто и я разделете на 4 по-малки. Ако имате 8 силиконови формички на звездички извадете и другата топка и нея разделете на 4. Разточете всяко тесте върху набрашнена повърхност. Покрийте формичките така,че тестото да прилепне добре по стените и дъното им. Стърчащите краища изрежете с нож, а на дъното в тестото направете дупчици с вилица. Оставете с хладилник за 20 мин.

Пригответе крема като подгреете млякото с ваниловата захар. В отделна касерола разбийте жълтъците със захарта до пухкава маса. Добавете брашното и постепенно с бъркане налейте топлото мляко. Оставете на тих огън като бъркате непрекъснато, докато сместа се сгъсти. Накрая добавете маслото и оставете да изстине.

Измийте и подсушете ягодите. Нарежете ги на осминки. Извадете формичките от хладилника и ги поставете в загрята на 170 градуса фурна. Печете ги 15- 20 мин., докато тестото леко се зачерви. След това леко охладете и внимателно отстранете от формичките. Напълнете звездичките с крем и отгоре декорирайте с парченца ягоди.

Дайте оценка:

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче