Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

Топла спаначена разядка

Подходяща е за мазане на филийки или топене на мезенца

От Юлиян Илиев Юлиян Илиев
5’ Подготовка
15’ Време за готвене
1 Порции
1 Трудност

Необходими продукти:

  • 400 г бейби спанак
  • Зехтин
  • Сол и черен пипер на вкус
  • 200 г краве сирене, натрошено
  • 1 скилидка чесън, наситнена
  • 1 с.л. краве масло
  • 1/2 ч.ч. телешки бульон
  • 80 г нахут от консерва, отцеден
  • 2 стръка пресен лук, наситнени

Купете тигани

За любителите на домашната кухня, всичко е в детайлите - готвенето се превръща в удоволствие, когато разполагате с правилния тиган

Начин на приготвяне:

  1. Загрява се добре един тиган на умерен огън и се разтопява маслото с малко зехтин.
  2. Спанакът се запържва, докато не омекне.
  3. В съда се добавя натрошеното сирене и всичко се разбърква.
  4. Изсипва се нахутът и се прибавят пресният лук и чесънът.
  5. След разбъркване се изсипва телешкият бульон и огънят се намаля.
  6. Всичко се оставя да покъкри до изпаряване на течността.
  7. Разядката се прехвърля в блендер и се смила до получаване на хомогенна смес.
  8. Поднася се с препечен хляб, крекери или царевичен чипс.

Дайте оценка:

Тагове: зехтин краве масло чесън черен пипер пресен лук телешки бульон краве сирене бейби спанак нахут

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче