Необходими продукти:
- 400 г бейби спанак
- Зехтин
- Сол и черен пипер на вкус
- 200 г краве сирене, натрошено
- 1 скилидка чесън, наситнена
- 1 с.л. краве масло
- 1/2 ч.ч. телешки бульон
- 80 г нахут от консерва, отцеден
- 2 стръка пресен лук, наситнени
Начин на приготвяне:
- Загрява се добре един тиган на умерен огън и се разтопява маслото с малко зехтин.
- Спанакът се запържва, докато не омекне.
- В съда се добавя натрошеното сирене и всичко се разбърква.
- Изсипва се нахутът и се прибавят пресният лук и чесънът.
- След разбъркване се изсипва телешкият бульон и огънят се намаля.
- Всичко се оставя да покъкри до изпаряване на течността.
- Разядката се прехвърля в блендер и се смила до получаване на хомогенна смес.
- Поднася се с препечен хляб, крекери или царевичен чипс.