Необходими продукти:
- 600 г пилешки гърди, нарязани на парчета от по 2 см
- 2 с.л. царевично брашно
- 5 с.л. брашно
- 1 ч.л. бакпулвер
- Голяма щипка бял пипер
- 1 яйце, разбито
- 2 с.л. олио (за пържене)
За соса:
- 2 ч.л. царевично брашно
- Сокът и настърганите кори от 2 лимона
- 2 с.л. мед
- 2 с.л. соев сос
- 2 ч.л. сусам
- 2 ч.л. сусамово олио
Начин на приготвяне:
- Направете соса като сложите царевичното брашно в купа и го разбъркате заедно с лимоновия сок и настърганите кори до гладкост. Прибавете меда, соевия сос, сусама и сусамовото олио. Разбийте добре и оставете настрани.
- Смесете царевичното брашно, брашното, бакпулвера, ¼ ч.л. сол, пипера, яйцето и 4 с.л. вода в голяма купа. Сложете вътре пилешкото месо и ги размесете внимателно, за да се покрият от всяка страна с панировката.
- Загрейте олиото и изпържете хапките на порции за 6 мин. всяка, докато късчетата станат златисти. Извадете ги върху кухненска хартия.
- Щом всички парчета месо са готови, върнете ги обратно в тигана на силен огън, изсипете соса и разбъркайте добре. Течността ще се сгъсти и ще покрие пилешкото.
- Поръсете с нарязан пресен лук и поднесете с гарнитура от ориз или нудли.
ИЗБРАНО