Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

Хрупкави пилешки хапки с лимон и сусам

Поднесете с гарнитура от бял ориз или нудли

10’ Подготовка
15’ Време за готвене
6 Порции
1 Трудност

Необходими продукти:

  • 600 г пилешки гърди, нарязани на парчета от по 2 см
  • 2 с.л. царевично брашно
  • 5 с.л. брашно
  • 1 ч.л. бакпулвер
  • Голяма щипка бял пипер
  • 1 яйце, разбито
  • 2 с.л. олио (за пържене)

За соса:

  • 2 ч.л. царевично брашно
  • Сокът и настърганите кори от 2 лимона
  • 2 с.л. мед
  • 2 с.л. соев сос
  • 2 ч.л. сусам
  • 2 ч.л. сусамово олио

Начин на приготвяне:

  1. Направете соса като сложите царевичното брашно в купа и го разбъркате заедно с лимоновия сок и настърганите кори до гладкост. Прибавете меда, соевия сос, сусама и сусамовото олио. Разбийте добре и оставете настрани.
  2. Смесете царевичното брашно, брашното, бакпулвера, ¼ ч.л. сол, пипера, яйцето и 4 с.л. вода в голяма купа. Сложете вътре пилешкото месо и ги размесете внимателно, за да се покрият от всяка страна с панировката.
  3. Загрейте олиото и изпържете хапките на порции за 6 мин. всяка, докато късчетата станат златисти. Извадете ги върху кухненска хартия.
  4. Щом всички парчета месо са готови, върнете ги обратно в тигана на силен огън, изсипете соса и разбъркайте добре. Течността ще се сгъсти и ще покрие пилешкото.
  5. Поръсете с нарязан пресен лук и поднесете с гарнитура от ориз или нудли.

Дайте оценка:

Тагове: бял пипер олио пилешко лимон яйца бяло брашно царевично брашно бакпулвер мед сусам соев сос сусамово олио

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче