250 г маскарпоне
3 с.л. мед
1 с.л. сироп от портокалов цвят
1 пакетче желатин
1 портокал
100 г едро смлени орехи
50 г тиквени семки
200 г черен шоколад
400 г замразени плодове (арония, боровинки, къпини)
1с.л. нерафинирана захар
ягоди за украса
Разбиваме добре тиквата, маскарпонето с меда и сиропа от портокалов цвят, добавяме разтворения желатин в сока на 1 портокал и ядките. Изливаме сместа в тортен ринг, поставен директно върху чиния, и я слагаме във фризера поне за час.
През това време слагаме замразените плодове с лъжица захар на котлона за 10 минути да се редуцира водата и да стане лек сироп, дръпваме от огъня и добавяме 200 г разтопен шоколад, разбъркваме внимателно и като поизстине, го разпределяме равномерно върху тиквената смес, връщаме във фризера за половин час. При сервиране се украсява с ягоди и тиквени семки.
Днес, повече от всякога, независимата журналистика има нужда от вас. В мисията си да предоставяме обективни, достоверни и навременни новини разчитаме на вашата подкрепа.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
Вашето дарение от всякакъв размер и по всяко време означава много за нас.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
Вашето дарение от всякакъв размер и по всяко време означава много за нас.
Скъпи читатели,
Днес, повече от всякога, независимата журналистика има нужда от вас.В мисията си да предоставяме обективни, достоверни и навременни новини разчитаме на вашата подкрепа.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
ИЗБРАНО