Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

Задушени телешки бузи с паста

Богато на вкус ястие, което ще събере всички на масата

5’ Подготовка
20’ Време за готвене
7 Порции
2 Трудност

Необходими продукти:

  • 4 с.л. зехтин
  • 750 г телешки бузи
  • сол
  • черен пипер
  • 1 с.л. брашно
  • 200 г червено вино
  • 1 глава лук
  • 2 стръка целина
  • 2 моркова
  • 3 скилидки чесън
  • 5 стръка мащерка
  • 1 дафинов лист
  • 50 г доматено пюре
  • 800 г вода
  • 1 кубче пилешки бульон
  • 500 г ригатони или друг вид паста
  • 2 с.л. магданоз, пресен
  • 150 г пармезан, настърган

Начин на приготвяне:

  1. Сложете един тиган на среден огън, добавете 2 с.л. зехтин и оставете мазнината да се загрее добре.
  2. Нарежете телешките бузи на едри парчета и ги сложете в купа.
  3. Добавете сол, черен пипер и брашно и ги разбъркайте добре.
  4. Прехвърлете месото в тигана - след като го изтръскате от излишното брашно - и го запържете за 3-4 минути от всички страни, докато се зачерви хубаво.
  5. Деглазирайте тигана с половината от червеното вино и изчакайте докато алкохолът се изпари.
  6. Свалете съда от котлона.
  7. Поставете тенджера на среден огън и добавете останалия зехтин.
  8. Нарежете на ситно лука, целината, морковите, чесъна и мащерката и ги добавете към мазнината.
  9. Добавете дафиновия лист и задушете зеленчуците за 3-4 мин. докато се карамелизират.
  10. Добавете доматеното пюре и задушете за още 1 мин.
  11. Деглазирайте тенджерата с останалото червено вино и оставете алкохола му да се изпари напълно.
  12. Добавете телешките бузи, водата и кубчето пилешки бульон.
  13. Намалете котлона, покрийте тенджерата с капак и задушете месото за 2 часа докато омекне и сосът се сгъсти.
  14. Използвайте две вилици, за да накъсате леко месото.
  15. Поставете втора тенджера с подсолена вода на умерен огън и я оставете да заври.
  16. Добавете пастата ригатони към тенджерата и я сварете за 3 мин. по-малко от указаното в инструкциите на пакета.
  17. Махнете тенджерата от котлона и отцедете пастата, като оставите малко вода за по-късно.
  18. Добавете макароните към тенджерата с телешките бузи, заедно със заделената вода от сварената паста и оставете всичко да къкри за 2 мин.
  19. Свалете съда от котлона. Нарежете магданоза на ситно и го добавете в тенджерата.
  20. Добавете пармезана и малко черен пипер и разбъркайте добре.
  21. Разпределете ястието в чинии и ги поръсете с още малко магданоз, пармезан и още малко черен пипер.

Дайте оценка:

Тагове: зехтин мащерка дафинов лист червено вино лук моркови магданоз целина телешко пилешки бульон бяло брашно паста доматено пюре пармезан макарони

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче