Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

За закуска: Яйца със зеленчуци на фурна

Здравословна и вкусна рецепта за силен старт на деня

От Юлиян Илиев Юлиян Илиев
5’ Подготовка
25’ Време за готвене
6 Порции
1 Трудност

Необходими продукти:

  • 150 г броколи
  • 2 картофа, обелени, нарязани на кубчета
  • 1 сладък картоф, обелен, на кубчета
  • 1 глава червен лук, на едро
  • Зехтин
  • 6 яйца
  • 1 ч.ч. настърган кашкавал
  • Черен пипер и сол

Сол

Купете тави за печене

Когато стане дума за печене, по-важно и от най-добрата рецепта е да имате подходящите тави, тави със скара, йенски тенджери, плочи и формички за сладкиши.

Начин на приготвяне:

  1. Загрейте фурната на 220 градуса.
  2. В дълбока купа смесете броколите, двата вида картофи, лука, малко зехтин и 1/2 ч.л. сол. Разбъркайте.
  3. В една тавичка запечете зеленчуковата смес за 10 мин., след което рзабъркайте и я оставете за още 5 имн.
  4. Извадете съда от фурната и го оставете да се охлади. Покрийте го със стреч фолио и го приберете в хладилника за 6 часа или за цяло денонощие.
  5. На другия ден оставете печените зеленчуци на стайна температура за половин час, а през това време загрейте фурната на 180 градуса.
  6. Махнете стреч фолиото и пъхнете тавичката в уреда за около 5 мин., след което го извадете.
  7. Направете 6 броя "кладенчета" в зеленчуците и във всяко чукнете по едно яйце. Печете ястието за още 5 мин. и го поръсете с кашкавала.
  8. Върнете го във фурната за 10 мин., извадете го, поръсете го с черен пипер и го сервирайте горещо.

Дайте оценка:

Тагове: зехтин черен пипер червен лук картофи яйца кашкавал сладки картофи броколи