Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

Ябълков пай

От Mariana Mariana
0’ Подготовка
0’ Време за готвене
0 Порции
0 Трудност

за блата:

300 г брашно
2 яйца
200 г масло
2 с.л. захар

за пълнежа:

1.3 кг ябълки (6-7 бр.)
4-5 с.л.захар
1 ч.л. канела
100 г счукани орехи
пудра захар за поръсване
карамелов сироп за декорация



* От продуктите за блата се замесва тесто, което се разтила в/у форма с подвижно дъно - използвала съм Wilton 11x1.125 in (27.9x2.9 cм). Оформят се внимателно краищата. Оставя се малка част за декорация.
* В отделен съд се смесват обелените и нарендени на едро ренде ябълки, захарта, канелата и орехите.
* Задушават се до омекване и сместта се изсипва в/у приготвената за печене форма Притиска се плътно с лъжица.
* Следва декориране с останалата част от тестото по избор-ленти, цветя, листенца...
* Пече се на 200 С(400F ) до получаване на златист цвят на блата.
* След като изстине се поръсва с пудра захар по краищата.
* По желание, при сервирането можем да добавим карамелов сироп и един ябълков лебед към вкусния ябълков пай.

Дайте оценка:

Тагове: краве масло ябълки яйца бяла захар пудра захар канела орехи брашно карамел

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче