Белтъци - 6 бр.
Захар - 3/4 чаена чаша
Лимонтузу - 1/3 чаена лъж.
Ванилия - 1 бр.
Сладкарска сметана - 300 мл
Сироп от ягоди - 2 суп.лъж.
Белтъците се разбиват на твърда пяна със захарта. Добавя се лимонтузуто при непрекъснато бъркане. То прави пяната още по-твърда и смекчава сладкия вкус на захарта. Целувките се шприцоват върху кухненска хартия в тава - 2 целувки за крила, една за тяло и отделно се шприцова шията. Целувките се сушат 3 часа при 80 градуса, като последният половин час - на открехната врата на фурната. Ето защо те се приготвят от предишния ден. Поднасят се върху разбита сладкарска сметана със сироп от ягоди за розов цвят.
ИЗБРАНО