1 ½ пакета точени кори
1кг настъргана тиква
2 ½ ч.ч. захар
60-70 г счукани и натрошени орехи
канела
олио
1кг настъргана тиква
2 ½ ч.ч. захар
60-70 г счукани и натрошени орехи
канела
олио
Задушаваме настърганата тиква в малко мазнина. След като омекне, добавяме 1 ч.ч. захар, канелата и натрошените орехи. Оставя се да му изври водата, като се бърка от време на време.
Разстилат се корите и се отделят две. В късия им край се поставя малко от плънката и се навива на руло. Поставя се в намазнена тавичка. Отново се прави руло и в тавичката. След като са наредени всички рула, се нарязват на парчета и се намазват с олио.
Пече се в загрята фурна на 180 градуса до покафеняване. Останалата 1 ½ ч.ч. захар се добавя към 1 ч.ч. вода и се прави захарен сироп. Студеният тиквеник се полива със студен сироп и след няколко часа е готов за консумация.
Днес, повече от всякога, независимата журналистика има нужда от вас. В мисията си да предоставяме обективни, достоверни и навременни новини разчитаме на вашата подкрепа.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
Вашето дарение от всякакъв размер и по всяко време означава много за нас.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
Вашето дарение от всякакъв размер и по всяко време означава много за нас.
Скъпи читатели,
Днес, повече от всякога, независимата журналистика има нужда от вас.В мисията си да предоставяме обективни, достоверни и навременни новини разчитаме на вашата подкрепа.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
ИЗБРАНО