*тиква обелена и изчистена от семките - 500 гр.
*орехови ядки - 150 гр.
*захар - 200 гр.
*меко краве масло - 200 гр.
*брашно - 225 гр.
*яйца 3 бр.
*канела - 5 гр.
*бакпулвер - 10 гр.
*ванилия - 1 бр.
*сол - една щипка
*пудра захар за поръсване
Нарежете тиквата на кубчета по 1 см. и сварете в гореща вода до готовност. Внимавайте да не я преварите, защото така ще се разпаднат кубчетата. Отцедете добре и оставете да се охлади.
В голяма купа разбийте мекото масло и захарта на пухкав крем. Постепенно, без да спирате миксера, добавете на части разбитите предварително яйца. Сипете ванилията и канелата. Прибавете брашното с бакпулвера и солта. Добавяйте и тях на интервали.
Натрошете ореховите ядки на ситно без да ги смилате. Прибавете ги към тестото заедно с охладените тиквени кубчета. Разбъркайте внимателно, докато се смесят равномерно.
Покрийте дъното на форма с ринг (диаметър 26 см.) с хартия за печене. Намаслете нея и стените. Изсипете сместа и загладете. Печете в загрята фурна на 180 градуса около 50 мин. Оставете да се охлади и отстранете от формата. Поръсете с пудра захар.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
Вашето дарение от всякакъв размер и по всяко време означава много за нас.
Скъпи читатели,
Днес, повече от всякога, независимата журналистика има нужда от вас.В мисията си да предоставяме обективни, достоверни и навременни новини разчитаме на вашата подкрепа.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.