Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

*тиква обелена и изчистена от семките - 500 гр.
*орехови ядки - 150 гр.
*захар - 200 гр.
*меко краве масло - 200 гр.
*брашно - 225 гр.
*яйца 3 бр.
*канела - 5 гр.
*бакпулвер - 10 гр.
*ванилия - 1 бр.
*сол - една щипка
*пудра захар за поръсване

Нарежете тиквата на кубчета по 1 см. и сварете в гореща вода до готовност. Внимавайте да не я преварите, защото така ще се разпаднат кубчетата. Отцедете добре и оставете да се охлади.

В голяма купа разбийте мекото масло и захарта на пухкав крем. Постепенно, без да спирате миксера, добавете на части разбитите предварително яйца. Сипете ванилията и канелата. Прибавете брашното с бакпулвера и солта. Добавяйте и тях на интервали.

Натрошете ореховите ядки на ситно без да ги смилате. Прибавете ги към тестото заедно с охладените тиквени кубчета. Разбъркайте внимателно, докато се смесят равномерно.

Покрийте дъното на форма с ринг (диаметър 26 см.) с хартия за печене. Намаслете нея и стените. Изсипете сместа и загладете. Печете в загрята фурна на 180 градуса около 50 мин. Оставете да се охлади и отстранете от формата. Поръсете с пудра захар.

Дайте оценка:

Тагове: краве масло яйца бяла захар бакпулвер канела орехи брашно

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче