Необходими продукти:
- 250 г масло
- 300 г пудра захар
- 1 ч.л. ванилов екстракт
- 3 големи яйца
- 200 г самонабухващо брашно
- 50 г смлени бадеми
- 2 узрели праскови, почистени от костилките, разполовени, след което всяка половина нарязана на 3
- 100 г малини
- шепа филетирани бадеми
- 1 с.л. пудра захар, за поръсване
Начин на приготвяне:
- Намажете с масло и застелете тава за печене или малка форма за печене, около 20 х 30 см.
- Загрейте фурната на 180 градуса. Внимателно разтопете маслото в голяма тенджера, охладете за 5 минути, добавете захарта, ванилията и яйцата, след което разбийте до гладкост с дървена лъжица.
- Разбъркайте брашното, бадемите и ¼ чаена лъжичка сол.
- Изсипете сместа във формата, след което наредете равномерно парчетата праскова отгоре - така всеки квадрат от тортата ще има хапка плод.
- Разпръснете малините и бадемите отгоре, след това печете за 1-1 час 10 минути, като покриете с фолио след 40 минути. Тествайте с дървено шишче: средата трябва да има само лека нотка на лепкавост, която ще стегне, след като тортата изстине.
- Охладете във формата за 20 минути, след което извадете върху решетка, за да изстине напълно. Поръсете с пудрата захар, нарежете на квадратни парчета и поднесете.