Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

Сладкиш с праскови и малини

Лесен и чудесен летен десерт

10’ Подготовка
60’ Време за готвене
12 Порции
1 Трудност

Необходими продукти:

  • 250 г масло
  • 300 г пудра захар
  • 1 ч.л. ванилов екстракт
  • 3 големи яйца
  • 200 г самонабухващо брашно
  • 50 г смлени бадеми
  • 2 узрели праскови, почистени от костилките, разполовени, след което всяка половина нарязана на 3
  • 100 г малини
  • шепа филетирани бадеми
  • 1 с.л. пудра захар, за поръсване

Начин на приготвяне:

  1. Намажете с масло и застелете тава за печене или малка форма за печене, около 20 х 30 см.
  2. Загрейте фурната на 180 градуса. Внимателно разтопете маслото в голяма тенджера, охладете за 5 минути, добавете захарта, ванилията и яйцата, след което разбийте до гладкост с дървена лъжица.
  3. Разбъркайте брашното, бадемите и ¼ чаена лъжичка сол.
  4. Изсипете сместа във формата, след което наредете равномерно парчетата праскова отгоре - така всеки квадрат от тортата ще има хапка плод.
  5. Разпръснете малините и бадемите отгоре, след това печете за 1-1 час 10 минути, като покриете с фолио след 40 минути. Тествайте с дървено шишче: средата трябва да има само лека нотка на лепкавост, която ще стегне, след като тортата изстине.
  6. Охладете във формата за 20 минути, след което извадете върху решетка, за да изстине напълно. Поръсете с пудрата захар, нарежете на квадратни парчета и поднесете.

Дайте оценка:

Тагове: краве масло яйца пудра захар ванилия малини бадеми праскови брашно