Необходими продукти:
- 250 г масло, нарязано на кубчета
- 3 големи яйца
- 275 г кафява захар
- 25 г захар мусковадо
- 1 ч.л. ванилов екстракт
- 1 ч.л. сол
- 200 г самонабухващо брашно
- 1 ч.л. сода
- 100 г изсушени круши, нарязани на едро
- 100 г черен шоколад, нарязани на едро
Начин на приготвяне:
- Загрейте фурната на 180 градуса. Намаслете квадратна тава 20х20 и я оставете настрани.
- Разтопете маслото в тенджера на среден огън. Оставете го да поври за няколко минути, или докато стане златистокафяво. Свалете го от котлона. Нека се охлади за малко.
- Счупете яйцата в купа и ги разбийте заедно с кафявата захар и захарта мусковадо. Прибавете разтопеното масло, ванилията и солта.
- Внимателно разбъркайте брашното, бакпулвера, сушените круши и по-голямата част от парченцата шоколад в сместа с маслото.
- Изсипете течното тесто в тавата. Отгоре разпределете останалия шоколад и го сложете да се пече за 40 мин. до готовност.
ИЗБРАНО