Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

Сладкиш с круши и шоколад

В стила на сезона


Необходими продукти:

  • 250 г масло, нарязано на кубчета
  • 3 големи яйца
  • 275 г кафява захар
  • 25 г захар мусковадо
  • 1 ч.л. ванилов екстракт
  • 1 ч.л. сол
  • 200 г самонабухващо брашно
  • 1 ч.л. сода
  • 100 г изсушени круши, нарязани на едро
  • 100 г черен шоколад, нарязани на едро

Начин на приготвяне:

  1. Загрейте фурната на 180 градуса. Намаслете квадратна тава 20х20 и я оставете настрани.
  2. Разтопете маслото в тенджера на среден огън. Оставете го да поври за няколко минути, или докато стане златистокафяво. Свалете го от котлона. Нека се охлади за малко.
  3. Счупете яйцата в купа и ги разбийте заедно с кафявата захар и захарта мусковадо. Прибавете разтопеното масло, ванилията и солта.
  4. Внимателно разбъркайте брашното, бакпулвера, сушените круши и по-голямата част от парченцата шоколад в сместа с маслото.
  5. Изсипете течното тесто в тавата. Отгоре разпределете останалия шоколад и го сложете да се пече за 40 мин. до готовност.

Дайте оценка:

Тагове: краве масло сол круша яйца ванилия черен шоколад бяло брашно кафява захар захар мусковадо

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче