За тестото:
125 гр масло,
1 яйце,
1/2 ч. ч. пудра захар,
1/4 кис.мляко,
3 ч. ч. брашно, 1 ванилия, щипка сол;
За крема:
1 ч. ч. прясно мляко,
1 с. л. брашно,
2 с. л. кристална захар,
1 бр. ванилия,
125 гр масло,
5 с. л. пудра захар, смлени орехи, ром
Замесва се меко тесто, от което се правят топчета, колкото лешник. Те се поставят в предварително загрята преса за орехчета. Пекат се от двете страни до светлокафяв цвят, като се обръща пресата.
Крем:
Прясното мляко,брашното и захарта се смесват и се загряват при непрекъснато бъркане до сгъстяване. Приготвеният крем се оставя да изстине. Маслото и пудрата захар се разбиват до побеляване на пухкав маслен крем, който се ароматизира с ванилията. След това към този крем се прибавя по малко, при непрекъснато бъркане, изстиналия млечен крем. Към така получения млечно-маслен крем се прибавят дребни остатъци от изпечените орехчета, смлените орехи и ром.
"Ореховите черупки" се пълнят с крем и се залепват така, че се получава цял орех.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
Вашето дарение от всякакъв размер и по всяко време означава много за нас.
Скъпи читатели,
Днес, повече от всякога, независимата журналистика има нужда от вас.В мисията си да предоставяме обективни, достоверни и навременни новини разчитаме на вашата подкрепа.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.