Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

Сладки орехчета ”Славка Неделчева”

От Славка Неделчева
0’ Подготовка
0’ Време за готвене
0 Порции
0 Трудност

За тестото:
125 гр масло,
1 яйце,
1/2 ч. ч. пудра захар,
1/4 кис.мляко,
3 ч. ч. брашно, 1 ванилия, щипка сол;
За крема:
1 ч. ч. прясно мляко,
1 с. л. брашно,
2 с. л. кристална захар,
1 бр. ванилия,
125 гр масло,
5 с. л. пудра захар, смлени орехи, ром

Замесва се меко тесто, от което се правят топчета, колкото лешник. Те се поставят в предварително загрята преса за орехчета. Пекат се от двете страни до светлокафяв цвят, като се обръща пресата.

Крем:
Прясното мляко,брашното и захарта се смесват и се загряват при непрекъснато бъркане до сгъстяване. Приготвеният крем се оставя да изстине. Маслото и пудрата захар се разбиват до побеляване на пухкав маслен крем, който се ароматизира с ванилията. След това към този крем се прибавя по малко, при непрекъснато бъркане, изстиналия млечен крем. Към така получения млечно-маслен крем се прибавят дребни остатъци от изпечените орехчета, смлените орехи и ром.

"Ореховите черупки" се пълнят с крем и се залепват така, че се получава цял орех.

Дайте оценка:

Тагове: краве масло яйца бяла захар пудра захар ванилия прясно мляко орехи ром

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче