Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

Сиромашки курабийки без яйца

От Албена Мишева Албена Мишева
0’ Подготовка
0’ Време за готвене
0 Порции
0 Трудност

1 чаена чаша кисело мляко
1 равна чаена лъжица сода бикарбонат
1 1/2 чаена чаша захар
1/2 (150 мл) чаена чаша олио
700 гр брашно
ванилия или кора от лимон

За поръсване:
счукани орехи и обелени слънчогледови семки

В дълбока купа пресявате брашното. Разбърквате сода в киселото мляко и след като шупне го добавяте към брашното. След това захарта, ванилията и накрая олиото. Замесвате гладко тесто, което е лепкаво, но това не трябва да ви притеснява, защото точно така трябва да бъде. С намазнени ръце оформяте топчета, които топите в счуканите орехи и обелените слънчогледови семки. Нареждате в тава, в която сте поставили хартия за печене. Печете в предварително загрята на 180 градуса фурна, докато курабийките придобият леко златист цвят.

Дайте оценка:

Тагове: олио бяла захар ванилия бяло брашно сода кисело мляко

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче