Необходими продукти:
- 2 с.л. ленено семе
- 200 г черен шоколад, натрошен
- ½ ч.л. нескафе
- 80 г кокосово масло
- 125 г самонабухващо брашно
- 70 г смлени бадеми
- 50 г какао
- ¼ ч.л. бакпулвер
- 250 г кафява захар
- 1 и ½ ч.л. ванилов екстракт
Начин на приготвяне:
- Загрейте фурната на 170 градуса.
- Намазнете с растителна мазнина 20 см квадратна тава, след което я покрийте с хартия за печене.
- Смесете лененото семе с 6 с.л. вода и оставете настрана за 5 мин., за да се накисне.
- В касерола и на ниска степен на котлона разтопете 120 г от шоколада заедно с кафето, кокосовото масло и 60 мл вода. Махнете от огъня и оставете да се охлади постепенно.
- Сложете брашното, бадемите, какаото, бакпулвера и ¼ ч.л. сол в купа. Разбъркайте добре, защото не трябва да останат бучки.
- С помощта на миксер разбъркайте захарта при шоколадовата смес. Накрая прибавете накиснатото ленено семе, ваниловия екстракт, останалия шоколад и сухите съставки. Разбъркайте с шпатула до получаването на еднородна смес.
- Изсипете всичко в тавата и печете сладкиша за 35-40 мин. до готовност.
- Оставете да изстине напълно, след което го нарежете на квадратчета и поднесете.
ИЗБРАНО