Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

Шоколадово брауни без мляко, яйца и масло

Здравословна алтернатива на любимия десерт

15’ Подготовка
40’ Време за готвене
12 Порции
1 Трудност

Необходими продукти:

  • 2 с.л. ленено семе
  • 200 г черен шоколад, натрошен
  • ½ ч.л. нескафе
  • 80 г кокосово масло
  • 125 г самонабухващо брашно
  • 70 г смлени бадеми
  • 50 г какао
  • ¼ ч.л. бакпулвер
  • 250 г кафява захар
  • 1 и ½ ч.л. ванилов екстракт

Начин на приготвяне:

  1. Загрейте фурната на 170 градуса.
  2. Намазнете с растителна мазнина 20 см квадратна тава, след което я покрийте с хартия за печене.
  3. Смесете лененото семе с 6 с.л. вода и оставете настрана за 5 мин., за да се накисне.
  4. В касерола и на ниска степен на котлона разтопете 120 г от шоколада заедно с кафето, кокосовото масло и 60 мл вода. Махнете от огъня и оставете да се охлади постепенно.
  5. Сложете брашното, бадемите, какаото, бакпулвера и ¼ ч.л. сол в купа. Разбъркайте добре, защото не трябва да останат бучки.
  6. С помощта на миксер разбъркайте захарта при шоколадовата смес. Накрая прибавете накиснатото ленено семе, ваниловия екстракт, останалия шоколад и сухите съставки. Разбъркайте с шпатула до получаването на еднородна смес.
  7. Изсипете всичко в тавата и печете сладкиша за 35-40 мин. до готовност.
  8. Оставете да изстине напълно, след което го нарежете на квадратчета и поднесете.

Дайте оценка:

Тагове: ванилия черен шоколад какао нескафе кафява захар бакпулвер бадеми кокосово масло ленено семе брашно

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче