Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

Със снегорин в Елин Пелин

Кой сготви по-добре джолан с туршия, вижте в "Гозбата на България"

Вторият част от епизода на "Гозбата на България", посветен на кулинарните традиции в Елин Пелин, показа големите гостоприемни сърца на шопите, които отвориха домовете си и предоставиха нужните продукти за рецептата свинско джоланче с туршия.

Лиана - единствената дама в тази кулинарна битка, безстрашно обикаляше улиците на Елин Пелин с ястреба Педро на рамо, придружена от стопанина на птицата и нейн водач из града Петър и колегата ѝ Милен. Полузамръзнали, но с продукти в ръце, те се върнаха на топличко, в къщата на кмета Ивайло Симеонов, за да сготвят техният вариант на шопския специалитет домашно джоланче с туршия.

Снимка: "Гозбата на България"

Снимка: "Гозбата на България"

Дайте оценка:

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче